pijani-proces-pozorite
izvor: Novosadsko pozoriste
Dogadjaji

Pijani proces, premijera

Predstava Pijani proces, po motivima Zločina i kazne, premijerno se pokazuje u Novosadskom pozorištu 17. septembra u 19 časova.

Nakon drame „Gorčine“, u kojoj je bio inspirisan „Djetinjstvom“ Maksima Gorkog, Koltes se prihvatio adaptacije jednog od najslavnijih romana u istoriji čovečanstva „Zločina i kazne“ Dostojevskog. Njegova drama „Pijani proces“, predstavlja malo remek delo. Delirij Raskoljnikova, alkoholne halucinacije Marmeladova, neutešna nostalgija, sled noćnih prizora u vrelom letnjem Petrogradu, u samo pet dana. Raskoljnikov pleše svoj zločin: „Ne želim više svoj deo neba, svoj deo kiše, svoj komad sveta. Hoću celo nebo, hoću svu kišu, želim odseći prostor nožem..“.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share