Srbija Vesti

Protest pijačnih prodavaca – ne žele fiskalizaciju i strahuju kako će davati ‘na crtu’

protesti pijačnih radnika
Foto: Nemanja Jovanović, NovaS

Ispred zgrade Ministarstva finansija u Beogradu danas je održan protest pijačnih prodavaca. Odlučili su se za protest zbog uvođenja novih nameta koji uključuju prelazak na elektronske fiskalne kase.

Prodavci traže potpuno ukidanje fiskalizacije za sve pijačne prodavce, a poručili su da vlast ubija duh pijace, te da je ovo borba za opstanak svih oni koji rade na pijacama širom Srbije.

Skupu je prethodiilo uvođenje novog sistema fiskalizacije, a dat je i novi rok za prelazak na elektronsku kasu – 30. april. Nakon toga će privrednici biti u obavezi da imaju elektronsku fiskalnu kasu, a nova mera biće obavezna za frizere, kozmetičare, kladionice, ali će taksisti, advokati i verske zajednice i dalje biti van ovog sistema.

Stručnjaci su ocenili da ovakve mere nisu dobre u jeku pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini, te da se ne rešava ključni problem – crno tržište, prenela je Nova.rs.

Pojedini novosadski pijačni prodavci su dali podršku ovom protestu. A mnogi su i danas držali svoje tezge zatvorenim.U Fejsbuk grupi „Limanska pijaca“ objavljen je snimak skoro puste pijace.

Pijaca je danas bila otvorena, ali prodavci nisu otvorili tezge zbog protesta zbog fiskalizacije.

Izvor: N1

Nezadovoljni vaspitači najavili štrajk u vrtićima i protest ispred Vlade Srbije

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link