Picerije Novi Sad Restorani Novi Sad

Picerija Savoca: restoran prave italijanske kuhinje

I u našem gradu postoji mesto na kojem možete sebi priuštiti vrhunsko uživanje u specijalitetima italijanske kuhinje, uz poštovanje svih tradicionalnih recepata i pripremu na jedinstven način. Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih nacionalnih kuhinja na svetu i san svakog hedoniste.

Reč je o piceriji Savoca. Međutim, Savoca je mnogo više od picerije. Reč je o pravom italijanskom restoranu koji karakteriše vrhunski nivo usluge i još bolja hrana.

Za samo četiri godine, koliko postoji, ovaj restoran svrstan je u najbolji italijanski restoran u Novom Sadu po oceni korisnika internacionalne turističke platforme Trip Advisor, a picerija Savoca postala je kod Novosađana sinonim za najbolju picu u gradu.

Šta je posebno kod ove pice?

pec_na_drva_savoca_restoran
Foto: Aleksandar Kamasi

U ovom italijanskom restoranu postoji peć na drva, te se sve pice spremaju na taj način, dakle na temperaturi od 400 stepeni. Tako pripremljena pica ima poseban ukus, koji je razlikuje od ostalih pica pripremljenih na uobičajen način. Takođe, to je tradicionalni način pripreme pice star vekovima, a od njega su u restoranu Savoca preuzeli samo najbolje. Najbolji kuvari i pica majstori angažovani su da bi se svaki gost osećao dobrodošao i iz restorana izašao zadovoljan. Stoga ne čudi činjenica da je ovo mesto uvek na listi stranih turista koji posećujuju Novi Sad i često mu se vraćaju. Osim toga, gostima iz Italije ovde se nude i usluge na njihovom jeziku, jer  Savoca za njih angažuje poseban servis kako bi se osećali kao kod kuće.

Zapravo, ovde se stiče utisak da je svaki gost podjednako bitan i vodi se računa o svakom, pa čak i najsitnijem detalju. Da uživanje bude navika, kako je i moto restorana  Savoca, ovde se brine gotovo šampionski tim. Vlasnik lokala je bivši sportista, višestruki svetski i evropski prvak u sportskom vazduhoplovstvu, koji je sportski duh i predanost preneo i na posao. Pored njega, savršeni jelovnik smislio je jedan od najboljih kuvara Srbije i reprezentativac države u kuvanju, a zaposleni su konobari sa dugogodišnjim iskustvom rada u prestižnim restoranima. Šef kuhinje iza sebe ima dugi niz godina rada na prekookeanskim brodovima, te je sve u ovom restoranu na zaista visokom nivou. Duh Italije stiže i sa zvučnika, budući da se ovde puštaju isključivo najlepši italijanski tonovi, tako da uživanje u kompletnom italijanskom obroku može biti potpuno.

pica_restoran_savoca_1
Foto: Aleksandar Kamasi

Ponuda hrane je vrlo raznolika, te ovde možete birati između 30 vrsta pica, mnogobrojnih pasta, jela od mesa, koja se takođe spremaju u peći na drva, poput punjenog svinjskog filea sa brusnicama, bademom i smokvom, a poslastice su još jedan plus ovog restorana. Najbolji deserti svetskih kuhinja poput tiramisua, krem brulea, trilećea, lava kejka, do komšijskih gundel palačinki zadovoljiće kriterijume i najizbirljivijih.

kolac_1_restoran_savoca
Foto: Restoran Savoca

Osim toga, paste su domaće, spremaju se od italijanskog brašna Divela i domaćih jaja. Ovde se čak vodi računa i o serivisima, te se hrana služi na unikatnoj liniji Churchill tanjira, poznatog engleskog proizvođača porcelana, čije tanjire koriste i svetski restorani koji imaju Mišelinovu zvezdicu, prestižnu nagradu u kulinarskom svetu. Da je restoran Savoca jedinstven u svom konceptu, govori i činjenica da jedino ovde možete piti jedno od najboljih nemačkih piva na točenje, pšenično pivo Paulaner, mutno pivo jedinstvene lakoće i svežine.

Takođe, sa dolaskom proleća napravljena je i bašta, sa prijatnim zelenilom, a dan započnite prvom kafom najboljeg kvaliteta – kafom Poesia sa velikim procentom arabike, distributera Julius Meinl. U vezi sa ponudom pića, treba napomenuti da se u restoranu Savoca služe i najbolja italijanska vina, poput Frascati vina, vinarije Fontana, i Chianti iz toskanske vinarije Rufino, kao i vino Marina Cvetić iz Abruza. Od domaćih, ovde možete uživati u specifičnom ukusu vina iz negotinske vinarije Matalj – obrok možete upotpuniti čašom Chardonnay-a, Cabernet Sauvignon-a i mnogih drugih vina prefinjenog ukusa.

restoran_savoca_1
Foto: Aleksandar Kamasi

Dozirana elegancija sa stilom su osnovne odlike ambijenta restorana, za koji je zaslužan arhitekta poznat po mnogim prestižnim lokalima u prestonici Srbije. Zanimljiva kombinacija boja i dobro odabrani detalji poput slika na zidovima, ogledala u gvozdenim ramovima i figura zaštitnika Napulja Pulćinela, ostavljaju bez daha svakog ko uđe u ovaj restoran. Već sa prvim korakom, gostima postaje jasno da Savoca nije običan restoran, a i samo ime poznavaocima Italije govori šta da očekuju.

Savoca je mesto na Siciliji, mnogim filmofilima poznato i kao lokacija filma Frensisa Forda Kopole Kum. Da biste napravili izlet u Italiju, ne morate daleko, dovoljno je da se prepustite ukusima, mirisima i zvucima restorana Savoca na Bulevaru Oslobođenja broj 41 i dopustite sebi da uživanje bude i vaša navika.

Pogledajte galeriju restorana Savoca

Saznajte više o restoranima u Novom Sadu

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
530 Shares
530 Shares
Share via
Copy link