Magazin

Petra Divac „i nije neka riba“, ali Saveljić je „mnogo dobar frajer“

saveljic divac
Foto: Dado Đilas, Printscreen/Instagram

Šta da radiš kada saznaš da ti se dugogodišnji prijatelj nabacuje ćerki?

Jedina opcija je očigledno ona koju je primenio bivši košarkaš NBA lige Vlade Divac koji je pretukao ko mačku svog dugogodišnjeg prijatelja Nišu Saveljića kome je pomogao finansijski i pri preseljenju u Ameriku.

Naš narod bi rekao: Hrani kuče da te ujede.

Šta stoji iza svega ne mogu da znam, niko od nas, ali evo izjave koju je nakon ovoga dao Saveljić:

“Meni je jako žao što je došlo do nesporazuma. Žao mi je ako je moja namera pogrešno shvaćena”

Pa, ja sad iskreno ne znam da li je nameravao da je vodi u Zoološki vrt da hrane slona smokijem ili na zaher tortu ili je mislio nešto više, ali sa ovakvom izjavom Saveljić je ispalio sebi minimum osam metaka u grudi. Kud i to nakon batina od Divca.

E, Saveljiću sram te bilo tvojih godina i obraza.

Uvek su mi bili zanimljivi matori primerci, nevažno kakvi su frajeri, koji zagledaju devojke, komentarišu njihova tela, pokušavaju sa sladunjavim porukama da se približe, prave selfi ko da im je 18, prate cure na mrežama i komentarišu. Kući žena, deca, porodica.

Bokte, ima li danas ikakvih granica, morala, časti, dostojanstva ili je sve otišlo u pizdu materinu pa se ne zna više ko je oženjen, ko slobodan, ko razveden, ko švaler, ko ima decu, ko nema decu.

Da li je danas nekome nešto sveto?

Pomogne ti čovek, izvuče te iz beda, prijatelj ti i ti ko poslednji kulov pišeš njegovoj ćerki od 21 godinu da je lepa i da je porasla I da bi voleo da se vidite. Ako je sve ovo tačno, povraća mi se.

Povraća mi se i od komentara u kojima je izgleda najvažnije napomenuti da Petra Divac “i nije neka riba” i da je Saveljić mnogo dobar frajer koji je mogao imati mnogo “bolje ribe”. Uvek ista priča, ako si dobar frajer nema šanse da si perverznjak, da si silovatelj, da si vulgaran, nasilan. Svakoj koja se javi sa optužbom, prvo se odmeri izgled, zbroje joj se kilogrami, zagleda joj se u kožu, dojke, zadnjicu, pa se onda na osnovu ocene izgleda odluči da li je taj neki dobar frajer nju zaista muvao. Ako se javnosti ne svidi, onda nema šanse. Onda je ona sigurno tu “nešto provocirala”.

I tako dolazimo do onog ogavnog uverenja da žene uvek “provociraju” i to od batina muža, momka, do nabacivanja, seksualanog uznemiravanja, razvoda, prevara. Obrni okreni, uvek će se nakon nekog skandala javnost više baviti kakva je bila žena, nego KO je manijak, perverznjak, silovatelj. Šta je obukla, kako izgleda, koliko ima godina, gde izlazi, s kim izlazi, gde radi.

Sve pod lupu.

Dok sramotni komentari pršte za Petru, za Saveljića se provuče tek po koji u kom najčešće piše “dobar frajer”.

Divac je verovatno znao da će tako biti, pa je odlučio da pretuče “dobrog frajera”.

Vlade Divac tukao Nišu Saveljića usred restorana, muvao mu ćerku preko poruka!

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Bravo za Divca i poziv svim ocevima i braci da tako zastite svoje cerke,sestre i majke a ne da se godinama povlace po sudovima i policiju bravo

  • Sramota bas, jos cerka dobrog prijatelja! Danas nikom nista nije sveto! Ako bas volis prijatelju ima tih starlete na izvolite kolko hoces!

  • Porodica Divac je za primer ali nažalost i oni imaju sukob sa prostakom.Ali rešiće oni to zato što ta porodica zna šta znaći biti čestit i moralan.Svu sreću u životu im želim.

OGLAS

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link