Magazin

Mitrovićevih 808.000 potpisa za nastavak Zadruge, bolan podsetnik na srpsko stanje uma (FOTO)

Manojlović Mitrović
Foto: Screenshot

Zna se kakva količina otrova sledi ukoliko vam se omakne da vas prst na daljinskom upravljaču slučajno odvede na televizije „Pink“ ili „Happy“, posebno ako se u tom trenutku emituje neki od rijaliti programa, ili emisija povezanih sa njima. „Srećnike“ će zapljusnuti salve uvreda, seksa u živom programu, mizoginije, fizičkog nasilja, šovinizma i najnižih poriva svake vrste.

Ok, nismo mi izmislili rijaliti programe, ali su ove dve televizije njihovo eksploatisanje dovele do perfekcije. Tolike, da je jedan deo građana postao prosto zavisan od njih, pa prikovani za male ekrane nestrpljivo čekaju svoju dnevnu dozu primitivizma.

Da ne spominjemo što su i ostale emisije na pomenutim televizijama ostavile trajne posledice na unazađivanje mladih generacija na ovim prostorima i društva u celini i dale veliki doprinos širenju šunda, kiča i jednoumlja.

Kreni-Promeni pokrenuo peticiju da se „Pinku“ oduzme nacionalna frekvencija

Ovih dana je pokrenuta peticija od strane grupe građana „Kreni – Promeni“ i Udruženja za zaštitu zakonitosti i ustavnosti, da se televizijama Pink i Happy oduzme dozvola emitovanja programa na nacionalnim frekvencijama.

Kreni promeni peticija
Foto: Facebook / Kreni-Promeni

„TV HAPPY i PINK su dodeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj meri za kršenje Zakona o elektronskim medijima. Iako opšti pružioci medijskih usluga, što znači da moraju da imaju dokumentarni, kulturni, naučno-obrazovni i dečiji program, ove dve televizije sa dečijim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kog svedoci tvrde da podvodi maloletnice, i mi imamo obavezu da stanemo na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredeljenja“, navodi se u saopštenju koje ispred ovih organizacija potpisuje Luka Tripković.

Peticiju je do sada potpisalo skoro 140.000 građana, a cilj je prikupiti 200.000 potpisa, kada je planirano da ona bude prosleđena Oliveri Zekić, predsednici Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Peticiju možete pronaći na ovom linku.

Pink uzvraća udarac

Nakon što su ove organizacije pokrenule inicijativu za zabranu Pinka, vlasnik ove televizije, Željko Mitrović, odmah je krenuo u kontranapad. Naime on je odlučio da njegova medijska kuća proveri stav građana i njihovu ljubav prema ružičastoj televiziji i rijaliti programima, takođe putem peticije.

Pink Peticija
Foto: Screenshot

Na sajtu „Pinka“ je tako otvoreno prikupljanje potpisa sa pitanjem: „Da li ste za to da TV Pink obnovi nacionalnu frekvenciju i da se nastavi emitovanje rijalitija?“. Peticiju je do sada potpisalo preko 808.000 ljudi, od čega je 90,97 odsto glasalo za, a 9,03 odsto protiv, a možete je pronaći na ovom linku.

– Nekoliko peticija se pojavilo ovih dana i njihovi krajni dometi nisu prešli ni 100.000. Imamo preko 500.000 pozitivnih reakcija, odnos je 10:1 – naveo je Mitrović juče, a prenosi Blic.

zeljko-mitrovic
foto Beta/Branislav Božić

– Ja sam bio u dilemi, čak sam najavio da neće biti „Zadruge 6“. Međutim, možda me građani demantuju i ako ti zahtevi budu tako izraženi ja sam prinuđen da napravim „Zadrugu 6“ – istakao je Mitrović.

Vi se odlučite kojem ćete se taboru privoleti, mada ne verujemo da će bilo kakvo mišljenje građana odvratiti popularnog didžej Žeksa da nastavi svoj pobedonosni rijaliti pohod.

Mural Željka Mitrovića osvanuo u Zemunu, navijači ga ekspresno prekrečili (FOTO)

OGLAS

444 Shares
444 Shares
Share via
Copy link