Beograd Magazin

Petar je SNS huligan, Đukin pajtos, vođa verske grupe i navijač, a sad je uhapšen zbog ubistva tinejdžera

Petar Rakočević, jedan od trojice braće osumnjičenih za ubistvo Filipa L. (18), koje se u subotu oko 17 sati dogodilo u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica, predsednik je desničarskog udruženja „Sve u slavu božiju“, a pre nekoliko meseci poslanik SNS Vladimir Đukanović ga je ugostio u svojoj emisiji „Na kraju dana sa Đukom“.

Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom „bakljadom“ na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović – na vrhu svog solitera na Banjici.

Kako javlja Nova.rs, beogradska policija uhapsila je u subotu braću Uroša (24) Petra (34) i Radovana Rakočevića (37) zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili Filipa L. (18), dok je teške povrede zadobio Aleksa Đ. (21).

Kao najverovatnije odgovor na ubistvo Filipa, trojica nepoznatih počinilaca pucali su na piljaru “Voćinko” čiji je vlasnik Petar Rakočević, što je potvrdio i njegov otac u izjavama za medije. Takođe, iste noći je bačen i molotovljev koktel na cvećaru čiji je vlasnik sestra uhapšenih.

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jeste to, da je jedan od trojice optuženih braće za ubistvo, Petar, pored piljare “Voćinko”, takođe i predsednik udruženja “Sve u slavu božiju”, što potvrđuje identično ime i prezime, ali što je još bitnije i JMBG u Agenciji za privredne registre vlasnika cvećare i predsednika udruženja.

djuka-i-rakocevic

Takođe, Petar Rakočević gostovao je početkom februara 2020. godine u emisiji “Na kraju dana sa Đukom”, koju vodi poslanik SNS Vladimir Đukanović.

U emisiji je govorio o duhovnim porukama i moralu, te da se trudi da utiče na omladinu da im skrene pažnju na ljubav, veru, slogu i mir, te da putem liturgije i molitve bog kroz nas sve utiče da bude mir i sloga u našem narodu. U emisiji je bilo reči i o muralima koje je udruženje radilo, ali i o drogi, dilerima koji prodaju otrov i ubijaju kako bi obezbedili veće tržište.

– Većina nije svesna šta radi. Kada bi im bog otvorio oči, znali bi da se odreknu svega toga jer je to velika muka. Ispadosmo gori od “Šiptara” za naš narod, ubijamo se između sebe, ne poštujemo se, ne volimo se, ne mislimo drugima dobro, a to je muka velika. Sve je rešenje u bogu – ispričao je tada Petar.

Sa druge strane, o ubistvu mladića na Banjici bruje i društvene mreže, gde su mnogi tviteraši označili kao dilera droge upravo Rakočevića, ističući i njegovu bliskost sa vladajućim režimom, a posebno komšijom Đukom.

Portal Nova. rs pokušao je da stupi u kontakt sa Vladimirom Đukanovićem, ali se on nije javljao na telefon.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, do pucnjave i ubistva došlo je zbog sukoba unutar navijačke grupe FK Rad, jer su i osumnjičeni i ubijeni i ranije povezivani sa jednom od grupa sa Banjice. Ono što dodatno uliva sumnju jeste “odmazda”, koja se nekoliko sati nakon ubistva dogodila prema porodici Rakočević, kada su im nepoznati počinioci zapalili cvećaru i piljaru. Logistiku i organizaciju za takvo delo mogu izvršiti samo organizovane kriminale ili navijačke grupe, jer se ubistvo dogodilo u oko 17 sati, a paljenje piljare i cvećare su gorele oko 1 sat iza ponoći.

Ko je privatna vojska kriminalaca ispred sedišta SNS u Novom Sadu (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Dragana i ekipa Luftike su slobodni, hrabri i pravi rodoljubi ili sto bi nas narod rekao, patriote. Nastavite tako a Dragani poruka da slobodno Bog pise velikim slovom, bar zbog nas koji nemamo veze sa ovom stokom. Bog je svima dao slobodu i nije On kriv sto je ovo govedo odlucilo da bude to sto jeste.

OGLAS

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link