Petar-Pan-10
Pozorište mladih
Dogadjaji Pozorište

„Petar Pan“ u Pozorištu mladih

Predstava „Petar Pan“, urađena po motivima istoimenog romana Džejmsa Metjua Barija, igra se u četvrtak 14. aprila u 18 sati na sceni Pozorišta mladih. U pitanju je prva repriza „Petra Pana“ u režiji Roberta Valtla. Ulogu Petra Pana tumači Slaven Došlo, Vendi je Kristina Savkov, Kapetan Kuka je Slobodan Ninković, Slavica Vučetić je Zvončica, a u predstavi igraju još i Neda Danilović, Saša Latinović i Mia Radovanović.

Petar-Pan-19
Pozorište mladih

– Kao dečak sam jako voleo da čitam, i kod sestričine sam video izuzetno lepo ilustrovanu zbirku bajki. Nisu to bile diznijevske slike, već neka neobična mešavina stilova. Kad sam intenzivno počeo da se bavim pozorištem za decu, čekao sam idealne uslove kako bih režirao Petra Pana. Prvi put u Zagrebačkom kazalištu mladih, kao glumački i scenski spektakl, a sada u Pozorištu mladih kao lutkarsku predstavu. Dva potpuno različita dramaturška i rediteljska čitanja. Petar Pan je postao jedan od onih univerzalnih mitova koji su napustili svoje stvaratelje i otisnuli se u imaginarni svet, nastanjen herojima koji svojim životima podstiču maštu drugih. Medij lutkarstva je vrlo specifičan, nemoguće je u njega uvesti sve narativne linije. Lutkarstvo traži svedenost, ali i izrazito plastične situacije – kaže reditelj Robert Valtl.

Petar-Pan-12
Pozorište mladih

Predstava je namenjena deci starijoj od pet godina.

Još dešavanja za decu potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share