Magazin

Penzionerima iz Paraćina besplatan prevoz na koncert grupe Iron Maiden

iron maiden
Printscreen

Koncert britanskog metal benda „Iron Maiden“ najavljen je u Beogradu za sledeću godinu i to će posle dugo vremena biti veliki spektakl nekog od legendarnih muzičkih sastava u našoj zemlji. Međutim, vest koja je posebno odjeknula je najava Udruženja svih penzionera opštine Paraćin da će svojim članovima, koji su zainteresovani za koncert i koji budu kupili kartu, obezbediti besplatan prevoz do Beograda tog 24. maja 2022. godine.

Ova fantastična i osvežavajuća vest pokazuje da su pojedini stariji sugrađani i te kako mladi duhom i željni kvalitetnog kulturnog i svakog drugog sadržaja. Nema sumnje da će stara rokenrol škola biti među ‘najtvrđim’ fanovima legendarnih metalaca.

Prošlo je osam godina od kada su Mejdeni poslednji put nastupili pred srpskom publikom, gde su uvek bili rado viđeni gosti, a ovoga puta će ljubitelji benda u „Kombank areni“ biti jači i za najstarije Paraćince.

Tu informaciju za portal Nova.rs potvrdio je i predsednik ovog udruženja Milan Ilić.

– Mi smo svi penzioneri, ali smo mahom i bivši rokeri. Te, 1975. godine, kad je nastao taj bend, mi smo imali između 20 i 25 godina. Oni još uvek imaju obožavaoce među penzionerima, jer to je njihova generacija – potvrdio je predsednik udruženja Milan Ilić za portal Nova.rs.

Sjajna vest je i da postoji ogroman broj zainteresovanih članova.

– Pošto znamo kakvo je finansijska situacija kod većine penzionera, mi smo odlučili da našim članovima obezbedimo besplatan prevoz do Beograda i nazad. Svako ko bude kupio kartu, a član je našeg udruženja, ima tu mogućnost. Naši članovi mogu na koncert da povedu i svoje sinove i unuke – kazao je Ilić.

On je apelovao na članove udruženja da ne čekaju poslednji trenutak i da na vreme obezbede kartu za koncert.

– Veliko je interesovanje. Sad je još decembar, ali apelujem na sve da što pre kupe karte. Čak razmatramo i mogućnost da 13. jula, kad je planiran koncert u Sofiji, takođe organizujemo besplatan prevoz. Od nas je glavni grad Bugarske udaljen jednako koliko i Beograd, tako da nam to ne bi bio problem. Ipak, sve će zavisiti od interesovanja naših članova – poručio je Milan Ilić.

Mnogi stereotipi postoje kada su u pitanju penzioneri u Srbiji, a priznajem vrlo često i sam upadam u tu zamku, zaboravljajući da su i oni nekada bili mladi i prepuni života, da su tu mladost proživljavali u doba svetske seksualne revolucije i da je njihovo životno iskustvo dragoceno u ovo doba informatike, čak i dobrovoljne samoizolacije. Nisu svi oni bili i ostali zaljubljenici u Slobodana Miloševića, druga Tita, pa ni danas nisu svi zaljubljeni u lik i delo Aleksandra Vučića.

To zapravo i nije mnogo važno, jer to je slobodno političko ubeđenje, ali je sporno to što im se uskraćuju informacije i prečesto su one obojene u ružičastu boju. Vidimo, međutim, da nisu svi izgubili tu iskru slobode i želje za dobrim provodom. I pored teške materijalne situacije, mnogi od njih znaju kako da uživaju pod stare dane, čak bih rekao, mnogo bolje i iskrenije od nas mlađih.

Iron Maiden su isto tako, po godinama gledano, penzioneri koji se mogu pohvaliti publikom sačinjenom od studenata i penzionera. Oni se ne boje mraka iako će tu stvar sigurno zajedno otpevati idućeg maja.

Manastirski rokenrol: Monasi iz Tumana spojili Boga i Iron Maiden (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link