pekara-vaf-inside
privatna arhiva
Ljubimci Vesti Novi Sad

Pekara za pse dobila najviše ocene kvaliteta, stižu krekeri za mace

Svi rezultati analiza proizvoda pekare za pse Vaf su dobili najviše ocene kod najuglednije ustanove za analizu kvaliteta u Novom Sadu – Instituta za prehrambene tehnologije. Potvrđeno je da u keksićima koje priozvode nema veštačkih dodataka i da je napravljen dobar balans sastojaka. Tako, recimo, keksići od govrđeg srca i piletine imaju oko 380 kalorija na 100 grama, dok oni sa veštački dodatim proteinima imaju oko 20% manje.

– Institut će raditi redovne analize proizvoda, a mi smo u međuvremenu implementirali HACCP. Potpisali smo ugovor sa laboratorijom koja će raditi kontrolu primene HACCP-a. Na taj način možemo da kažemo: kod nas je čisto, zdravo i ukusno, i iza toga stojimo – kaže vlasnica Aleksandra Černovšek.

vaf-kuce-napolju

Keksići pekare Vaf su brzo osvojili srca i stomake brojnih pasa. Sada kuce dovode vlasnike u malu porodičnu pekaru. Samo prvi put su vlasnici bili ti koji su odlučivali, a sada ljubimci diktiraju pravac i tempo, a raduju se svakom dolasku. Pokazalo se da kucama sa gastritisom prija 100% prirodna hrana iz pekare Vaf.

– Upravo loša hrana sa hemijskim dodacima izaziva gastritis kod pasa. Prirodni sastojci imaju suprotan efekat, pa često ublažavaju simptome postojećeg gastritisa. A simptomi su isti kao i kod ljudi. Kuce često povraćaju, izbegavaju da jedu, nemaju energiju i često su potištene. Lako se uočava, a ako se ne promeni način ishrane, može da preraste u tako teške oblike da izlečenje nije moguće – kaže Aleksndra.

vaf-krekeri-za-mace

Ovakav uspeh je ohrabrio vlasnike i od pre nekoliko dana su počeli da priuzvode i keksiće za mace.

– Zasad smo napravili krekeri za mace sa jagnjetinom, morskom ribom i sirom. Biće ih još, ali najpre želimo da vidimo kako će mace reagovati. Mace vole masniju i jaču hranu, probirljive su i zahtevnije od kuca. Tehnologija proizvodnje je ista, 100% prirodni sastojci koje ručno mesimo i na tradicionalan način sušimo, ali su sastojci potpuno drugačiji. Nema dodataka aroma, veštačkih proteina ni pojačivača ukusa – kaže ona.

vaf-krekeri-za-kuce

U Pekari Vaf imaju 9 vrsta keksića za pse, plus mafine i rafaelo kuglice. Keksi imaju rok trajanja 6 meseci, a mafini kuglice nekoliko dana.

– Radimo i torte po narudžbini, a svako ko je kupio tortu za kucu zvao je da kaže da je njegov ljubimac oduševljen. Mi smo prošle nedelje pravili prvi rođendan za našu Belu, koja je i glavni „krivac“ što pekara Vaf postoji. Na proslavi je bilo 40 kuca i pojeli su sve torte, a žurka je bila božanstvena. Neki vlasnici su se posle javljali da kažu kako su naše torte pravo otkrovenje za njihove ljubimce.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

1 Comment

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share