Svi rezultati analiza proizvoda pekare za pse Vaf su dobili najviše ocene kod najuglednije ustanove za analizu kvaliteta u Novom Sadu – Instituta za prehrambene tehnologije. Potvrđeno je da u keksićima koje priozvode nema veštačkih dodataka i da je napravljen dobar balans sastojaka. Tako, recimo, keksići od govrđeg srca i piletine imaju oko 380 kalorija na 100 grama, dok oni sa veštački dodatim proteinima imaju oko 20% manje.

– Institut će raditi redovne analize proizvoda, a mi smo u međuvremenu implementirali HACCP. Potpisali smo ugovor sa laboratorijom koja će raditi kontrolu primene HACCP-a. Na taj način možemo da kažemo: kod nas je čisto, zdravo i ukusno, i iza toga stojimo – kaže vlasnica Aleksandra Černovšek.

vaf-kuce-napolju

Keksići pekare Vaf su brzo osvojili srca i stomake brojnih pasa. Sada kuce dovode vlasnike u malu porodičnu pekaru. Samo prvi put su vlasnici bili ti koji su odlučivali, a sada ljubimci diktiraju pravac i tempo, a raduju se svakom dolasku. Pokazalo se da kucama sa gastritisom prija 100% prirodna hrana iz pekare Vaf.

– Upravo loša hrana sa hemijskim dodacima izaziva gastritis kod pasa. Prirodni sastojci imaju suprotan efekat, pa često ublažavaju simptome postojećeg gastritisa. A simptomi su isti kao i kod ljudi. Kuce često povraćaju, izbegavaju da jedu, nemaju energiju i često su potištene. Lako se uočava, a ako se ne promeni način ishrane, može da preraste u tako teške oblike da izlečenje nije moguće – kaže Aleksndra.

vaf-krekeri-za-mace

Ovakav uspeh je ohrabrio vlasnike i od pre nekoliko dana su počeli da priuzvode i keksiće za mace.

– Zasad smo napravili krekeri za mace sa jagnjetinom, morskom ribom i sirom. Biće ih još, ali najpre želimo da vidimo kako će mace reagovati. Mace vole masniju i jaču hranu, probirljive su i zahtevnije od kuca. Tehnologija proizvodnje je ista, 100% prirodni sastojci koje ručno mesimo i na tradicionalan način sušimo, ali su sastojci potpuno drugačiji. Nema dodataka aroma, veštačkih proteina ni pojačivača ukusa – kaže ona.

vaf-krekeri-za-kuce

U Pekari Vaf imaju 9 vrsta keksića za pse, plus mafine i rafaelo kuglice. Keksi imaju rok trajanja 6 meseci, a mafini kuglice nekoliko dana.

– Radimo i torte po narudžbini, a svako ko je kupio tortu za kucu zvao je da kaže da je njegov ljubimac oduševljen. Mi smo prošle nedelje pravili prvi rođendan za našu Belu, koja je i glavni “krivac” što pekara Vaf postoji. Na proslavi je bilo 40 kuca i pojeli su sve torte, a žurka je bila božanstvena. Neki vlasnici su se posle javljali da kažu kako su naše torte pravo otkrovenje za njihove ljubimce.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here