Srbija Vesti

Pedofil bez nogu se predstavljao kao vidovnjak, a roditelji mu sami dovodili decu

svestenik hapsenje svilajnac
Foto: Zorana Jevtić, ilustracija

U niškom selu Čamurlije uhapšen je muškarac D.M. (63), koji se sumnjiči da je obljubio dve devojčice stare 13 i 14 godina, kao i da je sa istom namerom pokušao da namami i jednu 12-godišnjakinju.

Prema priči meštana, decu su u njegovu kuću najčešće dovodili sami roditelji, pošto se osumnjičeni lažno predstavljao kao vidovnjak i obećavao pomoć u otklanjanju zdravstvenih problema.

Na dodatnu bizarnost ovog slučaja utiče i činjenica da je D. M. težak invalid koji nema obe noge, ali veštačenje žrtava je i pored toga potvrdilo njihove navode da su bile seksualno napadnute.

Kako saznaje portal Nova, sedam policajaca juče oko 10 sati došlo je u njegovu porodičnu kuću sa nalogom za pretres.

– Od osumnjičenog su oduzeti mobilni telefoni za koje se sumnja da su korišćeni za komunikaciju sa žrtvama. Pregledana je kuća u kojoj boravi, pomoćna zgrada i radionica radi pronalaska eventualnih tragova krivičnih dela. Svi predmeti su upućeni na veštačenje, a D.M. je po nalogu Višeg javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden tužiocu – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako se navodi u medijima, decu je prisiljavao da mu udovolje bolesnim nagonima preteći da će naškoditi njihovim najbližima.

– Kada bi mu roditelji ostavili devojčice, govorio bi im da moraju da urade sve što im kaže inače će im umreti roditelji. Tvrdio je da je on vračar i da može da uradi sve što želi ako ne pristanu, te da ne smeju nikome da govore šta se dešava u njegovoj kući. Međutim, jedna od žrtava je progovorila pa je klupko počelo da se odmotava – navodi izvor.

M. M. supruga uhapšenog čoveka kaže da je bila zgranuta kada je ugledala policiju ispred kuće, a još više kada je saznala šta je razlog njihovog dolaska.

– Rekli su da je slao ljubavne poruke nekim devojčiccama, uzeli su njegov i moj mobilni telefon i jedan stari koji je koristio samo da sluša pesme. Tražili su i neki četvrti telefon, crne boje, ali takav nemamo. Išli su u susedno selo Komren, zbog nekog telefona koji je kod muževljevog unuka, tačnije sina njegovog bratanca jer mi nemamo dece. I njega su ispitivali, vodili u policiju, dečko nije imao pojma šta ga pitaju – priča M. M.

Tvrdi da nije imala nikakvih sumnji da joj muž radi nešto iza leđa, jer za 43 godine braka, kako ističe, nije primetila ništa što bi ukazivalo na neku vrstu devijantnog ponašanja.

– Odmah je kazao policiji da to nije tačno, da te curice nije ni pipnuo niti im je slao poruke. Tačno je da se šalio sa decom, ali i muškom i ženskom, jer mi nemamo potomstvo. Pa, kako bi on to uradio, zbog gangrene su mu odsečene obe noge, bolestan je, dijabetičar. Policija je kazala da su dve devojčice oštećene, ne znam tačno ni šta to znači, samo pretpostavljam. Objasnila sam im da on nije u stanju da tako nešto učini, pa živci su mu oštećeni prilikom amputacije nogu, on više nije u stanju da ima seksualne odnose. Osim toga, to su velika deca, mogla su da vrisnu, da ga ošamare, da pobegnu, šta bi im on mogao – brani uhapšenog njegova supruga.

Komentarišući navode da joj se suprug predstavljao kao čudotvorac, te da se krio iza maske „božjeg čoveka“ jer mu je kuća puna ikona, M.M. tvrdi da ni to nije tačno.

– Ranije smo nas dvoje više putovali, obilazili crkve i manastire i uvek donosili kući ikone. Kakav božji čovek, niko kod nas nije dolazio zbog toga, posebno ne deca – isključiva je žena D.M.

Međutim, retki meštani Čamurlije koji su hteli da progovore o ovom događaju, za D.M. nisu imali lepih reči.

– Ispred njegove kuće stalno stoje kola, ljudi dovode decu, ostavljaju mu ih pa se vraćaju po njih. Zaista ne mogu da to razumem, ako već veruju u te stvari, što nisu išli u crkvu nego kod manijaka. Znam da dobacuje deci kad mu prolaze pored kuće, upozorio sam ga nekoliko puta zbog svojih mališana. Mogao sam ja to da rešim ali nisam hteo da zaglavim robiju, svako dočeka svoje pa je i on najzad tamo gde mu je mesto. Svi se po selu plaše da pričaju, ne smeju da mu se suprotstave jer je navodno „vračar“, pa se boje da ih ne prokune ili im napravi neke mađije. Trebalo bi da se stave u položaj tih roditelja čija su deca napadnuta, pa bi se onda drugačije ponašali – komentariše hapšenje D.M. jedan od meštana Čamurlije.

Dodaje da se pre dvadesetak godina D.M. jedva spasao batina baš zbog dobacivanja deci, što nam je potvrdila i tadašnja njegova žrtva.

– Tačno je da je govorio stvari koje se ne pričaju deci. Tada sam imala desetak godina, kad god bih prolazila kraj njegove kuće dobacivao mi je: „Uh, kakva si lepa, zgodna si“. Bilo mi je strašno neprijatno, uvek sam sa strahom tuda išla – rekla je jedna komšinica uhapšenog čoveka.

Izvor: Nova

Igor Jurić: Uticajne zlostavljače dece iz državnog vrha štiti pedofilski lobi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link