Dogadjaji

PDP Konferencija – Negujmo novosadsku kreativnu scenu!

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije realizovaće se pod novim konceptom i imenom – PDP Local, koji predstavlja jedinstven i sveobuhvatan dvodnevni događaj posvećen lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija. Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju autentičnosti iste.

Iz navedenih razloga, ove godine pozvani su odabrani autori da kroz temu: “Novi Sad – sad” daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima videćete u grafikama novosadskih umetnika.

pdp_local_novi_sad

Svi zaniteresovan građani mogu se pridružiti ovoj zanimljivoj konferenciji u subotu 22.10. u prostorijama kluba Fabrika u Kineskoj četvrti, na događaju koji će se sastojati iz dve panel diskusije, četiri paralelne izložbe, kao i specijalnog dela tokom kojeg će se svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika. Svi posetioci moći će da kupe u okviru Local Market-a radove u raznim formama poput postera, majica i cegera. Program počinje u 17h, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija. Prva diskusija biće realizovana pod temom: “Kako naplatiti autorski rad”, dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu, pod nazivom: ’’Zašto je važno ulagati u dizajn“.

pdp_konferencija_2016_plakat

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već 9 godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Za razliku od prethodnih godina, PDP Local predstavlja novu formu projekta i svojevrsni uvod za internacionalnu PDP konferenciju, koja će se održati 2017. i o kojoj će biti više reči na samom događaju.

Pročitajte više zanimljivosti iz Novog Sada

Avatar

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link