Magazin Svet

„Turski Hačiko“ danima čeka da njegovu vlasnicu spasioci izvuku ispod ruševina (VIDEO)

pas ruševine turska
Foto: Screenshot / Twitter / Euronews

Katastrofalni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju potpuno je uništio infrastrukturu i ostavio je stotine hiljada ljudi bez krova nad glavom, a broj žrtava nastavlja da raste, iako su spasilačke ekipe iz čitavog sveta i dalje na terenu u potrazi za preživelima.

Do sada je poginulo preko 28.000 osoba, a zvaničnici UN strahuju da bi se konačni bilans žrtava mogao i udvostručiti, prenosi Tanjug.

Spasioci i dalje uspevaju da pronađu preživele, a pored pomoći ljudima, oni pomažu da se ispod ruševina izvuku i nesrećne životinje, koje su ostale zarobljene ispod tona šuta.

Svi znamo koliko je neraskidiva emotivna veza između psa i njegovog vlasnika, što je dokazao i „turski Hačiko“, kojeg su ekipe spasile pre 3 dana, međutim on ne želi da se makne sa lica mesta, sve dok spasioci ne izvuku i njegovu gazdaricu.

Ovaj dirljivi video snimljen je u turskom gradu Hataju, a možemo videti kako prelepa crna kuca neutešno leži pored urušene zgrade, dok čeka da spasilački timovi izvuku ženu koja je i dalje zarobljena ispod ostataka zgrade, piše Index.

– Poznajem ženu ispod ruševina – rekao je jedan prolaznik za Euronews, pa dodao da se njen pas izvukao pre tri dana, ali da još uvek čeka svoju vlasnicu.

Izvori: Tanjug, Index

Pas više od 7 godina svake noći spavao na grobu preminulog vlasnika

Čitajte Luftiku na Google vestima

1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link