Magazin

Palma aktivistkinje proglašava ludim, političarke kurvama, a Zagorka Dolovac ponovo nestala

minja marđonović
Foto: Printskrin/ Instagram / 100glava

Gde je Zagorka Dolovac? Zapravo, za većinu građana Srbije je pitanje: Ko je Zagorka Dolovac?

Dolovac je aktuelna Republička javna tužiteljka za čijeg mandata smo retko mogli da je vidimo, još ređe čujemo a koliko je zapravo radila svoj posao govore svi predmeti koje nikad nije pokrenula. Zagorka ne zna da je Siniša Mali učestvovao u kupovini 24 stana na bugarskom primorju i za sumnje da je učestvovao u pranju novca. Nema pojma da Vulin nije mogao da objasni poreklo novca kojim je kupio stan. Tužilaštvo se nije bavilo pozadinom rušenja u Savamali. Korupcija u slučaju „Krušik“ takođe nije ni takla Zagorku Dolovac niti se tužilaštvo bavilo odgovornima u slučaju „helikopter“ u kome je poginulo šest osoba spasavajući novoređenče.

Ova osoba se bez pardona, ponovo prijavila za istu poziciju, a njena reakcija izostaje i u slučaju Palma.

Pitali smo Minju Marđonović, koja je bila na skupu podrške u Jagodini u subotu, 5. juna, da prokomentariše slučaj Palma i njegovo saopštenje povodom ovog skupa.

– Gde je Zagorka Dolovac? To je ključno pitanje. Predstavnice organizacija civilnog društva ASTRA- Akcija protiv trgovine ljudima i Autonomni ženski centar, zajedno s organizacijama potpisnicama Mreže Žene protiv nasilja i Antitrafiking mreže, uputile su zahtev Republičkom javnom tužilaštvu da postupi po dužnosti i pozabavi se slučajem seksualne eksploatacije devojčica i žena koja se po navodima svedoka, godinama odvijala u Jagodini, a za koju je osumnjičen dugogodišnji nosilac vlasti u tom gradu, ali i na republičkom nivou- rekla je Minja za naš portal.

Dragan Marković Palma trenutno boravi u Paraliji, gde je poveo oko 500 medicniskih radnika i navodno će baš on tražiti ukidanje PCR testova za ulazak u Grčku, prenose tabliodi. Nakon gostovanja po televizijama otišao je u Grčku.

Minja Marđonović za naš portal kaže da Zagorka Dolovac evidentno ne ume ili ne želi da radi svoj posao, dok se gospodin Marković Palma nedeljama nevešto po bratskim televizijama brani i nastavlja da zloupotrebljava i vređa sve žene Srbije.

– Aktivistkinje proglašava ludim, opozicione političarke naziva kurvama, dok žene iz Jagodine braneći od feminizma nanovo ucenjuje i gura u mišje rupe straha i bezizlaza – naglašava Marđonović.

Dragan Marković Palma je izdao saopštenje povodom protesta održanog u subotu u kojem kaže da su se tada okupile takozvane Nezavisne ženske mreže i da je ovaj skup uvreda za žene u Jagodini.

“Dokle ćete se rugati ženama iz Jagodine? Zar vi mislite da su žene iz Jagodine glupe i nepismene? Opet ih omalovažavate, vređate svojim nastupima. Ali ja moram da vam kažem da su dame u Jagodini i te kako pametne, obrazovane i odlično znaju od koga treba da se čuvaju. To su pokazale i danas. One su se danas čuvale od vas, od vaših laži”, deo je saopštenja Dragana Markovića Palme povodom skupa održanog u subotu u Jagodini.

– Neukusno je više i pratiti izjave gospodina Markovića jer svaka sledeća na prethodnu liči- Jeftin napad najgora je odbrana! Nezavisna Ženska grupa kao neformalna grupa okupljenih aktivistkinje mira, ljubavi i pravednih politika u Srbiji ni ne pokušava da govori u ime žena, ne stvara nikakve političke subjekte kojima bezočno manipuliše, ne ponižava građanke i građane, niti ih zlostavlja poput mnogih muškaraca s vrha hijerarhije – kaže Minja.

–  Ono što mi, kao društveno-angažovane radnice i borkinje za ženska ljudska prava zahtevamo jeste da institucije ove države, u koje se između ostalog ti isti muškarci s vrha viteški kunu, najzad počnu da rade svoj posao valjano, odnosno, odgovorno. Bilo bi dobro da gospoda organizatori nelegalnih žurki najzad ako ne dobro prouče bar pročitaju Krivični zakonik Republike Srbije i njegov član 388- Trgovinu ljudima– pre nego što sledeći put odluče da upere prstom u bilo koju ženu – dodaje Minja.

Minja Mardonovic objašnjava da su u subotu, 5. juna na Glavni trg Jagodine došle samo s jednim jedinim ciljem- da pruže bezuslovnu podršku svim devojčicama i ženama, i da im poruče da im veruju, da nisu same, ni krive, jer ništa ružno i bolno što im se za života dogodilo nisu niti tražile niti zaslužile.

– Došle smo da sve potencijalne žrtve ovog i sličnih krivičnih dela podržimo i ohrabrimo da se anonimno jave na 011 785 0000, sos@astra.rs, kako bi se upoznale sa dostupnim vrstama pomoći i podrške – zaključuje Minja.

U Jagodini skup podrške devojkama koje trpe nasilje i uplakane žene

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
37 Shares
Share via
Copy link