Magazin Svet

20 godina posle ubistva žene oženio se u crkvi pored njenog groba

Mekardi i nova supruga na dan venčanja/Foto: Sunday World

Osuđeni ubica supruge Dermot Mekardl oženio se po drugi put na crkvenom venčanju – nekoliko metara od groba gde njegova prva žena leži sahranjena u svojoj venčanici.

Ovaj 53-godišnjak, koji je osuđen za ubistvo prve supruge Keli-En Korkoran, oženio se u petak u crkvi St Fursi u Dandalku, dugogodišnjom partnerkom Kler Dolar.

Crkva se nalazi pored groblja na kome počiva Keli-En – ispod nadgrobnog spomenika sa jednostavnim natpisom „Keli-En Mekardl – umrla 14. februara 2000. u dobi od 29 godina“.

Keli-En je bukvalno pala u smrt nakon što ju je Mekardl gurnuo sa balkona hotelske sobe na četvrtom spratu u luksuznom letovalištu Kosta del Sol u Marbelji 11. februara 2000.

Kasnije u petak, Mekardl i nova nevesta Kler održali su svadbeni prijem u obližnjem hotelu Fervejs – gde je pre manje od dve decenije održao pomen nakon sahrane prve supruge Keli-En.

Izvor – koji je bio blizak Keli-En tokom njenog prekratkog života – kasnije je osudio odluku ubice Mekardla da održi venčanje u crkvi u kojoj se Keli-En sahranila.

– Ako se razvedete od svoje žene, neće vam dozvoliti da se ponovo venčate u katoličkoj crkvi – rekao je on.

– Ali ako ubijete svoju ženu, dozvoliće vam da se venčate u crkvi koja nije ni 40 metara od groba žene koju ste ubili. To nije u redu, i gore je od uvrede za sećanje na Keli-En.

Keli-En je nosila venčanicu u kovčegu… da li ste to znali?

sahrana-mekardi
Mekardi sahranjuje Keli En/Foto: Sunday World

A večeras on slavi svoje drugo venčanje u istom hotelu gde je održan pomen za Keli-En.
To je nepoštovanje. Ko bi to uradio?

Uprkos blizini groba njegove prve žene, činilo se da su sve misli o Keli-Eninoj smrti daleko iza Mekardija dok je ozarena nova žena ubice radosno ćaskala sa gostima na letnjem suncu.

Sama ceremonija je trajala otprilike 45 minuta, ali nekoliko trenutaka pre nego što je par trebalo da napusti crkvu, grupa od četiri mladića prišla je fotografu Sandej Vorld-a – koji je parkirao preko puta crkve – i zahtevala da ode.

Kada je fotograf obavestio muškarce da ima pravo da parkira pošto je to javno mesto, grupa je postala verbalno uvredljiva i fizički pretila – jedan je čak pokušao da uđe u vozilo fotografa.

Suočen sa rastućom agresijom, naš čovek je bio primoran da se odveze – ali ne pre nego što je snimio sliku gospođe Dollard kako mu šalje grimase dok je izlazila iz crkve.

Snimili smo i fotografije ubice Mekardija i njegove nove neveste kako poziraju za slike pored obale u primorskom gradu.

Ponovo je jedan od naših fotografa bio izložen agresiji i zlostavljanju od strane muških svatova dok je pokušavao da radi svoj posao.

Ubici žena Mekardlu nije strano neprijateljstvo kada su mediji u pitanju.

Ranije je osuđen za napad na fotografkinju Dženi Metjuz u Hejnestaunu, 9. januara 2010.

Gospođa Metjuz je bila na zadatku i čekala da dobije slike okrivljenog tog datuma.

Sud je čuo kako ju je nakon što ju je Mekardl primetio kako slika u blizini njegove kuće zgrabio i nasilno joj oduzeo kameru.

Tokom borbe ona je pala na koleno i udarena je kamerom u lice.

Tvrdila je da joj je, nakon što je uzeo kameru, rekao: „Nisi više tako čvrsta bez kamere“.

Ali McArdleova osuda za ubistvo supruge Keli-En je ono po čemu je postao ozloglašen.

Osuđen je za ubistvo iz nehata 2008. godine nakon što je španski sud utvrdio da je pala sa balkona na četvrtom spratu hotela u Marbelji, a što je bio rezultat svađe.

Dermot-McArdle
Mekardi i prva supruga na dan venčanja/Foto: Sunday World

Porota od devet članova glasala je većinom od 7 prema 2 da osudi tada 39-godišnjeg Mekardla da je izazvao smrt svoje supruge Keli-En Korkoran tokom žestoke svađe uveče 11. februara 2000, na dan kada su stigli na odmor na Kosta del Sol.

Porota je utvrdila da je, kako je svađa eskalirala, Mekardl gurnuo svoju ženu na balkon njihove hotelske sobe, zbog čega je pala preko zaštitne ograde.

U veoma detaljnoj izjavi, predstavnik porote je objasnio da na osnovu dostavljenih dokaza veruju da Mekardl „nije namerno krenuo da ubije svoju ženu” i stoga ne može da ga osudi za njeno ubistvo.

Međutim, takođe je odbacila kao „veoma neverovatnu“ njegovu verziju da se Keli-En spotakla i pala u smrt pokušavajući da spreči njihovog sina da se nagne preko ograde.

Porota se uverila da je rekonstrukcija pada koju su izvršili policija i forenzičari pokazala da ona nije mogla sama da preleti šipku na ogradi, kako je tvrdila odbrana.

Keli En – koja je dva dana držana na aparatima za održavanje života – imala je samo 29 godina kada je preminula 13. februara 2000. godine.

Izvor: SundayWorld

Napisala knjigu ‘Kako ubiti svog muža’ pa ga stvarno ubila

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

88 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap