cine-coverer
Vesti Novi Sad

Ovogodišnji Cinema City: alternativa i mladost

Međunarodni filmski festival Cinema City ove godine će biti održan od 29. juna do 5. jula u Kineskoj četvrti i u susednom Limanskom parku. Prethodnih godina, festival je održavan na 20 gradskih lokacija, a filmovi su projektovani u SNP-u, bioskopu Arena Cineplex i Pozorištu mladih, kao i u 3 bioskopa na otvorenom u Miletićevoj ulici, Katoličkoj porti i Dunavskom parku.

Organizatori su se za jedinstvenu lokaciju u novoj gradskoj kreativnoj četvrti odlučili kako bi publici bili dostupni svi sadržaji na jednom mestu. A sadržaji su brojni – od samih projekcija do brojnih radionica, koncerata, konferencija za novinare do svečanosti dodele nagrada.

cine-4

Ipak, kao i prethodnih godina, posetioci će moći da uživaju u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj, filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu.

Cinema City je koncipiran kroz 3 programske celine: CC Film, CC Music i CC Pro kroz koje će posetioci festivala imati priliku da premijerno pogledaju ostvarenja mladih filmskih autora, da se podsete prvih remek-dela kultnih reditelja današnjice, kao i da uživaju u promociji novog alternativnog zvuka mladih domaćih i regionalnih bendova, saopštili su organizatori.

cine-2

U kreativnoj četvrti će biti nekoliko bioskopa na otvorenom: Limanski park Open Air Cinema, Planet Rock music-stage i Open Air Cinema u Kineskoj četvrti – gde će se održavati koncerti i gledati uvek atraktivni muzički filmovi, kao i u salama Quarter i Fabrika Indoor Cinema, prilagođenim uslovima visokih tehničkih standarda za besprekorne projekcije.

Luftika/Foto: Cinema City
Luftika
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow