Lifestyle Vesti Novi Sad

Ovo je novi blistavi trend u šminkanju

Novi trend nalaže šminkanje poput onog iz osamdesetih godina dvadesetog veka. Kako kaže popularna novosadska šminkerka Sanja Davidović poželjno je naglasiti više elemenata, ali nikada ne treba preterivati.

sanja-davidovic
privatna arhiva

Šminkerka Sanja Davidović je čuvena po tome što ima privilegiju da šminka mnoge poznate ličnosti poput sportiskinje Ivane Španović. Sanja za Lufitiku otriva male trikove koji vas mogu učiniti lepšom.

– Šminkanje je danas postalo svakodnevnica, a postoje i mnoga pravila u postupku nanošenja šminke koja možemo naći po ženskim magazinima, Internetu i na raznim drugim mestima. Šminkanje treba shvatiti na tako da se time ističu najljepše crte vašeg lica, da se prikriju neki sitni nedostaci, a da vi ostanete pri tome ono što stvarno jeste. Uvek treba isticati ono što je najbolje na licu (oči, usne, obrve), a budući da su se vratile osamdesete, možete naglasiti i više elemenata. Šminka može da potpuno promeni čoveka. Ne samo izgled, već i kako se oseća, kako se ponaša. Mislim da je najveća moć kad neko ume da našminka klijenta tako da se klijent oseća lepo, sigurno i moćno. Šminka je maska koja sakriva nepravilnosti, a dovodi na površinu ono što je važno . Šminkanje je vrsta umetnosti, a za umetnost nismo svi rođeni. Svaki put kada imate dilemu kako da se našminkate, možete primeniti stari, provereni „trik” – ajlajner i crveni karmin, jer su oni garancija elegancije i seksipila – kaže novosadska šminkerka Sanja Davidović.

sminkanje-noz-sto-vintidz
Foto: minibeautylife.com

Pet koraka do blistavog izgleda „osamdesetih“

Puder i bronzeri

Odaberite prirodnu nijansu koja je najsličnija boji vaše kože, jer su osamdesete obeležile dame bilstavog tena i sjajne kože. Uz pomoć boronzera ćete dobiti preplanuli izgled iz ovog perioda.

Senka

Potrebne su vam jake boje senke, čak jarko roza ili plava.

alexandar-sminka-novi-sad
Foto: Luftika

Obrve

Iscrtajte i popunite obrve kako bi one delovale gušće.

Rumenilo

Rumene i zdrave kao jabuke. Nanesite ružičasto rumenilo na obraze kako biste postigle ovaj efekat.

Usne

Uokvirite usne olovkom, a nakon toga nanesite sjaj ili ruž.

Više o najtraženijim šminkerima u Novom Sadu

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link