Putovanja Top 10

Ovo je 15 najboljih kupališta u Vojvodini za 2019. godinu

Banja Junaković, Apatin

Banja Junaković je smeštena u blizini Apatina, a raspolaže sa 10 otvorenih bazena sa skakaonicama i toboganima, igralištima za odbojku na pesku i teniskim terenima, kao i welnes i spa programom.

banja_junakovic
Izvor: wellness-spa.rs

Zatvoreni bazen u Banji Junaković sa geotermalnom vodom temperature 36 stepni, kao i ostali zanimljivi sadržaji u ovoj banji privlače veliki broj građana, kako opšitne Apatin, tako i ljudi iz ostalih krajeva Vojvodine.

U letnoj sezoni organizuju se različiti zabavni sadržaji, od noćnog kupanja do različitih igara na vodi i gastronomskih sadržaja.

Bazeni/banja, Vrdnik

Banja Termal u Vrdniku je već više decenija popularno mesto za vikend. Specifična je zbog termalne vode, konstantne temperature od 32,8°C. Kompleks ima šest bazena, jedan od njih je najveći zatvoreni bazen u Srbiji. Tu je i olimpijski otvoreni bazen, kao i dečiji bazeni na otvorenom i zatvorenom.

banja-termal-vrdnik-bazen
http://www.termal-vrdnik.com/

Cene na bazenima su 500 dinara za odrasle, 300 za decu i penzionere, a 250 za rehabilitaciju sa uputom.

Za ljubitelje nešto luksuznije varijante, tu je hotel Premier Aqua u Vrdniku, sa dva bazena. Cene su od 3.000 do 7.700 dinara za dan.

Zobnatičko jezero, Bačka Topola

Zobnatičko jezero je formirano u dolini rečice Krivaje sa ciljem navodnjavanja poljoprivrednih površina, ali u poslednjih nekoliko godina jezero je postalo pravi turistički biser bačkotopolske opštine, naročito u letnjem periodu.

zobnaticko_jezero
Izvor: subotica.info

Izgrađeni su i sportski tereni, kafići i jezerska čarda, koja je izgorela početkom godine.

Postoji mogućnost i za sportski ribolov, jer je jezero bogato šaranom, smuđem, amurom, somom i ostalom belom ribom.

Pročitajte koji su najlepši salaši

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

8 Comments

Klikni da komentarišeš