Film Lifestyle

Ovi letnji filmski hitovi su gubljenje vremena (VIDEO)

Letnja filmska blokbaster sezona stala je „rame uz rame“ sa zimskom po broju ispraznih, mediokritetskih filmova. Ovo je period godine kada samo jedan ili eventualno dva filmska dijamanta ostvarenja odskoče od drugih, kao što je slučaj sa „Wonder Woman“, ali sve u svemu situacija je alarmantno loša.

Kritičari i publika su se složili da nećete pogrešiti ako odete da pogledate „Wonder Woman“, „It comes at night“ (kod nas se još uvek ne daje u bioskopima), „Guardians of the Galaxy vol. 2“, i „Alien: Covenant“, sve ostalo možete slobodno da zaobiđete, preskočite ili bolje rečeno eliminišete iz svog filmskog života.

The Mummy

Milioniti rimejk „Mumije“, ali ovog puta sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi i sa ženom u ulozi antiheroja. Ideja je da se napravi franšiza od novog ributa, ali posle loših kritika stručnjaka i publike pitanje je da li će se nastaviti dalje.

„Patetično na svakom nivou“, „Ne, ‘Mumija’ nije dobar film, ali mi se svideo jer posle mnogo vremena sam gledao nešto za šta mi ne treba mozak“, „Početak franšize je mnogo dosadan i možda je bolje da ne nastavljaju“, samo su neki od komentara kritičara u stručnim magazinima i sajtovima. Mumijo, ostani zakopana gde jesi i ne izlazi.

Baywatch

Ako je neko mislio da će „Čuvari plaže“ da bude genijalan film verovatno mu nije dobro. Niko nije tražio, ali to se dogodilo – filmska adaptacija serije iz devedesetih koja je oličenje ultimativnog treša. Novi „Čuvari“ su pokušali da igraju na kartu šale i sarkazma, ali uzalud sav trud jer kritičari nisu srećni, a ni publika.

„Spustite očekivanja i opet ćete biti epski razočarani onim što vidite“, „Svaki segment filma je propast“, „Bože, zašto sam potrošila skoro dva sata svog života na ‘Čuvare plaže’, ali Zek Efron ima odlično telo“, složni su kritičari.

Čuvari nek ostanu tamo gde su i bili do sad u devedesetim sa Pamelom i Mičom Bjukenenom.

King Arthur: Legend of the Sword

Rediteljsko ostvarenje Gaja Ričija trenutno izaziva polarizovane komentare. Kritičari su ga zakopali negativnim impresijama, a sa druge strane publika je bila bolje respoložena u ocenjivanju.

Ričijev pogled na epsku fantastiku i mit o čuvenom maču Ekskaliburu, okruglom stolu i Arturu nije najsrećnije prošao po bioskopskoj poseti.

„Riči je odličan kad je u pitanju krimi drama u Londonu, ali kad je epska fantastika u pitanju bolje da više ne pokušava“, „Nesretan miks pretencioznosti i humora“, „Veoma duhovit filma, sa problematičnim delovima i strukturom“.

Kritičari nisu najsrećniji, publika je pozitivnije naklonjena filmu. Ukoliko se odlučite za kralja Artura sve zavisi od toga da li volite ili ne volite Gaja Ričiji i kakva očekivanja imate, ali ne očekujte previše.

Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales

Ukoliko jeste fan franšize „Pirati sa Kariba“ onda svakako treba da pogledate poslednji objavljeni deo. Međutim, ukoliko niste ili ste odustali posle drugog ili trećeg dela, nema potrebe da se mučite jer je poslednji deo bio razočaranje podjednako za publiku i kritiku.

Dosadašnji delovi „Pirati sa Kariba“ su uglavnom visoko ocenjeni, ali poslednji deo spada u najneomiljenije iz čitave franšize.

„Da li je ovo stvarno peti deo? Imam utisak kao da je pedeseti. Havijer Bardem je dah svežeg vazduha u filmu, ali sve ostalo ima miris trule ribe“, „Sve ove godine sam bio verni fan ‘Pirata’. Mislim da je vreme da prihvatim da ništa ne traje zauvek i da ne može uvek da bude dobro“, „Loše i izlizane fore o zadnjicama žena. Film koji je neverovatno seksistički“, stoji u recenzijama filma.

Određeni deo fanova serijala stao je u odbranu filma koji trenutno važi za jedan od najlošijih ove godine.

Ukoliko se odlučite da pogledate neke od najozloglašenijih filmova i ako vam se svide, čisto da znate da ste u manjini.

Bio dvaput jedan kralj! Urnebesni srpski animirani film

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link