Filmski-front-novisad

Filmski front, međunarodni festival malih i nezavisnih produkcija, otvorio je konkurs za slanje filmova. Svi oni koji imaju dokumentarne, kratke igrane, eksperimentalne ili animirane filmove do 20 minuta trajanja, a da su snimljeni u toku prošle ili ove godine, mogu popuniti formular dostupan na sajtu www.filmskifront.org do 13. avgusta.

Ovogodišnji festival održava se 13.put, od 28-31 oktobra. U inat svom maleru i nevoljama koji nosi broj trinaest, ove godine  festival traje dan duže, pa će tako tokom četiri festivalska dana novosadska publika imati priliku da vidi značajna ostvarenja kratkog filma u dve selekcije:  Međunarodna i Srbija odnosno region. Filmovi iz celog sveta, dokumenarnog, igranog, eksperimentalnog ili animiranog karaktera, daće publici uvid u aktuelna dešavanja  savremene kinematografije.

Festival neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, profesionalizam, ali i entuzijazam mladih autora. Nekome od njih, baš 13. Filmski front može biti korak na putu ka svetskoj kinematografiji.

Podeli
Dragana Vidić
Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here