Dogadjaji Festivali

Otvoren globalni konkurs za nastup na EXIT-u

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula. Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta. Bendovi, disk džokeji i svi muzičari već od danas mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do srede, 11. maja, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.

Direktor EXIT festivala Dušan Kovačević pozvao je sve mlade bendove i didžejeve da se prijave na konkurs dodajući da je Play@EXIT važna muzička platforma koja omogućava umetnicima iz celog sveta da se predstave ne samo publici, nego i medijima i muzičkim menadžerima iz celog sveta.

– EXIT je po priznanju bendova najvažniji festival za sve domaće autore. Ovo što rade EXIT i emisija Bunt je najvažnija stvar za jačanje rock scene kod nas. Naša zajednička misija je da podržimo nove generacije bendova jer davanjem šanse mladim umetnicima da se predstave mi podržavamo rock scenu u Srbiji – rekla je Branka Glavonjić iz selekcije konkursa.

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa putem svetskog striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Selektorski tim i ove godine čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije “Bunt” Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće “Lampshade Media” Nikola Jovanović, suosnivač “Koncerta godine” i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije “Gruvanje” Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor “Zgro” Todorović. Među članovima žirija naći će se i novinari O radija, Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnici programske produkcije EXIT Festivala, Konstantin Polzović i Milan Rakić. Takođe će i publika imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.

Najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

Ko sve nastupa na EXIT-u pročitajte ovde.

 

Share via
Copy link