Novi Sad Vesti

Otac iz NS optužen za seksualno zlostavljanje ćerke (3) mogao bi da dobije starateljstvo

uplaseno dete
Foto: ilustracija

Slučaj navodnog silovanja trogodišnje devojčice iz Novog Sada trese domaću javnost. Majka devojčice za pojedine medije do tančina je ispričala detalje zlostavljanja koje je dete preživelo od oca i dede, a koji su toliko jezivi da niko osim nadležnih organa ne bi trebalo sa istima da bude upoznat.

Osim potresnog svedočanstva, majka devojčice je rekla da se nakon svega nalazi u situaciji da bivši suprug hoće da joj oduzme dete.

Nakon sve čudnijeg detetovog ponašanja i sumnjivih povreda na telu, majka je dete odvela kod lekara koji je utvrdio da se radi o mehaničkim povredama. Sumnjali su i na urinarne infekcije, bakterije i slično, ali je analizama utvrđeno su u pitanju posttraumatske povrede.

Majka tvrdi da je telefonom snimila detetovu priču, ali i da joj je bivši suprug zapretio da nikome ne pokazuje taj snimak jer će je proglasiti ludim i oduzeti joj dete.

Dalje objašnjava da je odlučila da slučaj prijavi policiji i kaže da tek tada kreće pravi pakao.

– Pitala sam ćerku zašto mi ranije nije rekla za to. A ona je objasnila da joj je deda zapretio da će je ako kaže odneti od majke i da je više nikada neće videti. Da će zauvek biti sa njima. Tada je rekla da su oni dobri, ali da postoje otac i deda bebe Sandre koji nisu dobri. Kako su mi objasnili, kada se dešavaju tako strašne stvari, mala deca izmisle nekog kome se ustvari dešava to sve ružno, da je to način da prevaziđu svoju traumu – kaže ona.

Ističe da su po nalogu tužilaštva bili u centru za socijalni rad, gde je devojčica ispitivana četiri puta i kaže da je tokom četvrtog ispitivanja počela da povraća nakon pitanja o dedi, dodaje da je počela da vrišti, da zatvara rukama uši, da plače i kako kaže, tada je ustanovljeno postojanje traume u odnosu na dedu.

Radnici centra su dolazili da vide njeno okruženje, utvrdili su da je prijatna i inteligentna, ali kada se pomene otac, ona bi počinjala da vrišti ponovo.

Ona ističe da je protiv nje pokrenut krivični postupak za oduzimanje deteta, takođe i izvršni postupak za nedavanje deteta.

– Konačno sam se odlučila za veštačenje privatno. Sve je snimnjeno. Sve je to rečeno i pred radnicama Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Dok je ona vrištala i plakala, objasnili su joj da je njen tata divan i da je doneo divne poklone i da će se igrati sa njim – rekla je majka.

Kako kaže, radnice su je napale da je ona sa svojom nervozom pripremila dete za dolazak tu, da se takvi roditelji kažnjavaju, da ne treba da plašim dete, da sam ja kriva za sve.

– Želim da kažem da iza svoje svake reči stojim svojim životom, da imam audio snimke svih poseta Centru – kaže ona.

Kaže da je protiv dede pokrenut postupak, ali da je krivična prijava odbačena i da je trenutno pod prigovorom.

Advokat Ivana Kropf je rekla da je uložen prigovor i da je slučaj trenutno na Višem javnom tužilaštvu. Dodaje da je priključeno i veštačenje iz Osnovnog javnog tužilaštva.

– U tom momentu Tužilaštvo je imalo dokaze koji im nisu bili dovoljni za stepen verovatnoće da bi se pokrenula istraga, ali se u međuvremenu dete otvorilo i vidi se ozbiljna regresija kod nje. Ona kreće čak i da muca. Sve je to bilo dostavljeno i Centru. Tako da sa tim novim dokaznim predlozima, upućen je prigovor – rekla je Kropf.

Izvor: Blic, Pink

Dragan godinu dana silovao maloletnu unuku u porodičnoj kući, preti mu doživotna

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link