Magazin Novi Sad

Pokupili smeće koje je ostalo iza drvoseča i ostavili ispred kancelarija NP Fruška gora

Članovi ekološkog građanskog pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ aktivno se bore za očuvanje šuma NP Fruška gora, koje zauzimaju 90% površine i koje su od izuzetnog značaja za očuvanje biološke raznovrsnosti i ekološko-socijalne funkcije šuma.

Ako uzmemo u obzir da je Vojvodina, sa svega 7 odsto površine pod šumom potpuno devastirana, a da se drveće i dalje seče i planski i legalno i „legalno“, značaj njihove borbe je izuzetno veliki.

Juče su aktivisti udruženja pokupili smeće koje su drvoseče ostavile nakon obavljenog posla i ostavili ga kao „poklon“ Upravi Nacionalnog parka Fruška gora:

fb-fruska

„Uživajte u prirodnim lepotama Nacionalnog parka Fruška Gora… drvoseče koje je angažovala uprava JPNP FG. Pomozimo im da se očisti to što firme plaćene na tenderu našim novcem ostavljaju duboko u šumi gde nema izletnika. Iskreno se nadam da će se bar malo posramiti jer ovo tolerišu i ne preduzimaju ništa da se ovo spreči.“, napisao je aktivista.

Ovako je to izgledalo:

smece-suma

smece-suma

Napominje se da su to mesta gde ne dolaze izletnici, duboko u šumi, tee iza njih smeće ostati nije moglo. ostalo je iza onih koji em o šumi ne brinu em istu seku.

A sada je i zagađuju.

drva-smece

No, bitno je da su drva uredno složena i „umetrena“ za prodaju.

Bespoštedna seča drveća u Nacionalnom parku Fruška gora (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link