Oseti umetnost čulima

0
deca-u-vrticu-radionice

U okviru edukativnog programa “Oseti umetnost – doživljavanje umetničkih dela putem čula”, u oktobru će biti realizovan ciklus radionica na kojima će mališani biti podstaknuti da koriste čulo dodira i na taj način dožive umetnička dela. Posmatrajući određene slike zamišljaće od kakvog je materijala sačinjena odeća prikazanih ličnosti. Takođe, moći će neposrednim dodirom da osete teksturu i kvalitet različitih materijala od kojih su izrađene skulpture ali i da saznaju kako se njihove osobine menjaju rukom umetnika.

Na kreativnoj radionici “Umetnost stvaramo i planetu čuvamo” mališani će posmatrajući skulpturu Jastuk Ane Bešlić otkriti od kog je materijala napravljena i šta je umetnica želela da predstavi. Takođe, osvrnuće se oko sebe i pokušati da uoče druge predmete koji su izrađeni od istog materijala. Razgovaraćemo kako predmeti od plastike mogu loše da utiču na prirodu i živa bića ali i kako svako od nas može to da spreči. Prikazaćemo kako su neki umetnici na kreativan način upotrebili iskorišćene plastične predmete i tako ukazali na problem zagađenosti planete. Kreativni deo radionice posvetićemo pravljenju skulptura od plastičnih flaša, čaša i sličnog materijala.

Kreativne radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here