Srbija Vesti

Podignuta optužnica protiv Belivuka i njegove grupe na 332 strane

belivuk-stadion
Printscreen/YouTube

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe.

Ova grupa uhapšena je 4. februara u velikoj akciji Ministarstarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Belivuk i Miljković se sumnjiči da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, prenosi Nedeljnik.

Podsetimo, pre sedam dana tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić najavio je da će optužnica protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka biti podignuta u zakonskom roku, najverovatnije do sledećeg petka (danas).

Novinarima su, na Nenadićevoj konferenciji, pokazane fotografije iskasapljenih tela četiri žrtve ubistva, ali ne i pete zbog toga što ih nije videla porodica.

Nenadić je rekao da se istražni postupak u tom slučaju vodi protiv 31 osobe, zbog udruživanja za činjenje krivičnih dela teška ubistva, trgovina drogom i oružjem, otmica i silovanja.

Vučić: Ukoliko se dokaže da sam se video sa Belivukom idem doživotno u zatvor

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

586 Shares
586 Shares
Share via
Copy link