novi-opasan-trend-u-seksu
Pexeles
Lifestyle

Novi opasan trend u seksu može ozbiljno da ugrozi zdravlje žena

Opasan trend u seksu obuzima sve veći broj mladih ljudi.  Reč je o jedno novom fenomenu koji se praktikuje među populacijom a  poznat je kao „stiltovanje“. Studentkinja pravnog fakulteta na Univerzitetu Jejl Aleksandra Brodski upućena je u sve što je vezano za taj fenomen Kako sama priznaje, ovoj pojavi se pridaje nedovoljno značaja, a može i te kako uticati na reproduktivno zdravlje miliona ljudi.

Stiltovanje je postupak pri kome partner u nekom trenutku seksualnog odnosa, skida kondom bez znanja osobe sa kojom vodi ljubav.

Brodski upozorava da se na taj način obostrano zadovoljstvo, trenutno pretvara u seksualni napad i atak na integritet drugog partnera.

„Kondom pre svega štiti učesnike seksualnog odnosa od mnogobrojnih opasnosti ali i od neželjene trudnoće. Skidanje kondoma bez znanja seksualnog partnera, teška je povreda dostojanstva i autonomije“, tvrdi Brodski.

Prema njenim rečima, veliki broj žena je prilikom poziva SOS telefona gde se može prijaviti seksualno nasilje, govorilo upravo o ovom neprihvatljivom postupku.

„Jedan od mojih ciljeva je da se ovakvi slučajevi počnu procesuirati, ali i mogućnost da žene koje su pretrpeletraumu, podele svoje iskustvo. Mislim da bismo tako napravili jasnu razliku između neprijatnosti i seksualnog nasilja“, kaže Brodski a prenosi Hafington post.

Koliko je taj opasan trend u seksu uzeo maha govori i činjenica da je u januaru švajcarski sud osudio muškarca za krivično delo silovanja, jer je bez znanja i pristanka svoje partnerke skinuo kondom u toku seksualnog odnosa, piše britanski Miror.

Fetiši koje muškarci obožavaju, ali vam to nikad neće priznati

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share