Ljubimci

I oni znaju da kažu volim te: Kako vam psi iskazuju ljubav?

Psi uz čoveka žive hiljadama godina tokom kojih su zaslužili reputaciju naših najboljih prijatelja. Kao najbolji prijatelji oni nas vole, a svoju ljubav iskazuju na različite načine.

Evo nekoliko ponašanja kojima vam psi pokazuju odnosno „kažu“ volim te.

Uvek žele da budu uz vas

Pseća ljubav najbolje se vidi u želji da pas uvek bude fizički uz vas, bez obzira na to da li sedi u vašem krilu, naslanja se na vas ili vas pak sledi gde god da krenete.

Žele da spavaju sa vama

Psi su životinje čopora koji u divljini često spavaju zajedno, pogotovo zimi kad telima štite članove svoje porodice. Ako pas želi da spava s vama pokazuje vam da vas smatra delom svoje porodice.

Uzbuđeno vas pozdravljaju

Kad se vratite kući pas je toliko srećan kao da vas nije video sto godina. Skače na vas, laje, maše repom i ponaša se kao da želi da iskoči iz vlastite kože. Budite sigurni da vam tako iskazuje ljubav.

kako-pas-kaze-volim-te-1

Kad ih je strah kod vas traže utehu

Grmljavina, pucnjava i vožnja u automobilu česti su strahovi kod pasa. Ako psi u za njih strasnim situacijama od vas traže utehu i podršku, to je znak da u vas imaju veliko poverenje.

„Čitaju vas“ i reaguju u skladu sa pročitanim

Mnogi psi znaju da čitaju ljudske emocije i stanja. Ako pročitaju da ste tužni i / ili bolesni pokušaće da vas uteše. Neki će vam u krilo staviti glavu, ponuditi rame za plakanje ili će vas pak lizati. Sve kako bi vam iskazali svoju ljubav.

Naravno, uz navedene postoje još mnogi načini kako psi iskazuju ljubav jer ni svi ljudi ljubav ne iskazuju na isti način.

Kako vam vaši ljubimci pokazuju da vas vole?

Šta je važno kada imate psa u kući?

index.hr

31 Shares
Share via
Copy link