Venčanja

Kako bez greške odabrati idealnu venčanicu za svoj oblik tela

Venčanje je veliki dan i svaka mlada daju sve od sebe mesecima, čak i godinu dana ranije, kako bi taj dan bio savršen. A savršenstvo je uvek uslovljeno – haljinom iz snova.

Jako je teško izabrati savršenu venčanicu – najviše zato što takve haljine ne nosite u suprotnom. A ova mora biti posebna i vi želite da ona bude jedinstvena. Donosimo vam pregled idealnih haljina za svaki oblik tela koji vam može poslužiti kao dobar vodič.

A kroj – stoji svim ženama

vencanica A kroj

Haljina A linije kreće usko od struka i polako se širi prema dnu, naglašava struk i skriva kritične delove zadnjice i butina. Ako imate mršaviji gornji deo tela, a jači donji, dobro je da gore bude korset V linije ili špageti naramenice. Naglašeni, gornji deo tela će drastično odvući pažnju sa donjeg, jačeg dela tela. A linija dobro stoji svim figurama.

Sirena kroj – za peščani sat i figuru kruške

vencanica sirena kroja

Kroj sirene je danas vrlo popularan, a prepoznatljivi uski gornji deo koji seže čak do kolena potpuno obavija figuru mlade. Ovo je idealna haljina za žene sa kruškastom i figurom peščanog sata jer naglašava struk i idealne proporcije grudi i bokova. Ovaj tip venčanice je jako seksi jer naglašava sve ženske obline.

Carska haljina ili „Empire“ stil – za trudnice i figuru kruške

vencanica carskog kroja

Ovaj stil haljine je definisan podignutim strukom koji se nalazi tačno ispod grudi. To je jedno od najužih mesta na ženskom telu i izvrsno odgovara nižim ženama jer podignuti struk stvara utisak dodate visine. Takođe se preporučuje ženama kruškaste figure jer privlači pogled na gornji deo tela.

Venčanica princeza kroja – stoji svima

vencanica princeza kroja

Idealna haljina za žene svih tipova tela koju često biraju žene jačeg stasa koje žele da naglase lice i gornji deo tela, a donjem delu tela da dopuste neometano kretanje. Ovaj tip haljine je idealan izbor za žene kruškaste figure budući da punoća haljine naglašava uzak struk. Ako imate jača prsa, ovaj oblik će pomoći da ujednačite gornji i donji deo tela i postignete izgled peščanog sata. Kod izbora ove haljine uzmite u obzir težinu – prave krinoline imaju nekoliko slojeva u kojima treba izdržati ceo dan i noć.

Venčanica ravnog kroja – idealna za ravne, niže cure i figuru peščanog sata

vencanica ravan kroj

Ravna, padajuća haljina, otkriva sve. Zato je često biraju žene idealnih proporcija ili mršavije građe bez obzira na visinu. Idealna je za mlade niže visine jer ravne linije optički „izdužavaju“ pa se čine višima. Venčanive ravnog kroja, uglavnom se prave od lepršavih i laganih tkanina, a prikladne su za sve vrste venčanja. Često je uzimaju mlade koje imaju manja i neformalna venčanja.

12 najlepših venčanica svih vremena

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

7 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap