Srbija Vesti

Oliveri Zekić „nije frka“ zbog intervjua u Informeru: Čemu histerija? To se tako radi!

olivera zekić slika
Printscreen

Deo srpske javnosti zgrožen je činjenicom da je tabloid Informer objavio intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem i u njemu vidi svojevrsnu promociju najgorih zločina. Kao i uvek, postoji i druga strana koja u tome ne vidi ništa sporno i organizovano brani vlasnika „Informera“ Dragana J. Vučićevića.

Među njima je i Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić.

– Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti – objasnila je Zekić u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink, a prenosi portal N1.

Obrazložila je svoju ocenu time, da su, kaže, prvo društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to onda preuzeli mediji i „pravili poternicu“, da bi na tek kraju došlo do „ekskluzive“.

– Jer to definitivno jeste ekskluziva, da ‚Informer‘ prvi dođe do tog čoveka – ocenila je Zekić.

Intervju sa srpskim silovateljem u „Informeru“, koji je davao uputstva žrtvama kako da se ponašaju da ne bi bile „povređene“ (osim što su silovane) sa intervjuom sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je „detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku“, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

– Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi – kazala je Zekić.

Ona je ocenila i da bi, da se „delić onoga“ što se tokom protesta ispred redakcije „Informer“ desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), „to bi bila nadignuta dreka na sve strane“.

Jedna od revoltiranih žena je D. J. Vučićevića šutnula u stranjicu, a jedna druga ga je polila vodom. On je posle pokazivao nekakve povrede na vratu, a televizija N1 je pokazala snimak na kome se vidi da je tu povredu imao i pre nego što se konfrontirao sa grupom žena koje su protestovale zbog promocije silovatelja u „Informeru“.

Naglasila je Zekić i da REM zapravo nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio „prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju“, je ipak iznela svoje mišljenje.

Izvor: N1

Saslušan serijski silovatelj Igor Milošević, evo šta je rekao pred tužiocem

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

194 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap