Magazin Srbija

Olivera Zekić se na Pinku bavi huškanjem, zaboravila šta joj je posao

olivera zekić slika
Printscreen

Biro za društvena istraživanja saopštio je da izjava predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić da su organizacije koje monitorišu medije „paravojni REM“, predstavlja „upotrebu militarističke etikete“.

Kako je naveo BIRODI, ova izjava, koju je Zekić izgovorila u emisiji „Hit Tvit“ televizije Pink, može se razumeti kao čin stvaranja ambijenta u kojem će napadi svake vrste biti društveno opravdani.

BIRODI navodi da je predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) gostujući na televiziji Pink, pored „militarističke etikete“, izrekla „neistinu da organizacije koje monitorišu medije samo interesuje zastupljenost predsednika republike, a ne i predsednika Narodne skupštine“.

„BIRODI od 2012. monitoriše samo dnevnike i političke emisije i uvek jasno naglašava da se njima meri zastupljenost predsednika republike, Narodne skupštine, predsednika Narodne skupštine i političkih stranka“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema aktuelnom monitoringu koji traje od 1. decembra 2020. godine, sa izuzetkom jula i avgusta, do 30. novembra 2021, u centralnim informativnim emisijama na pet televizija sa nacionalnim frekvencijama predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio zastupljen 92 sata 35 minuta i 53 sekunde.

„Od toga je 88,3 odsto pozitivno predstavljen, 11,7 odsto neutralno i 0,1 negativno, dok je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić bio ukupno skoro 30 puta manje – tri sata jedan minut i četiri sekunde, od toga 32 pozitivno, 67,7 neutralno i 0,3 negativnog vremena“, navodi se u saopštenju.

BIRODI navodi da će se zbog ovakvog ponašanja Olivere Zekić obratiti međunarodnim organizacijama, uključujući i međunarodnu asocijaciju regulatornih tela.

Izvor: Beta

Olivera Zekić o porniću na Pinku: Mi nismo ni streljački stroj, ni preki sud

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

53 Shares
Share via
Copy link