Srbija Vesti

Odbačena prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića za silovanje

lečić branislav
Printscreen

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

„Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje“, navodi Prelević.

Na pitanje portala Nova da li su mu poznati razlozi zbog kojih je Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Lečića, Prelević odgovara:

„Jedan broj zanimljivih ljudi u policiji dao iskaze kojima je tužilac poverovao. Jedan od njih je i poligraf. Tužilac je poverovao jednom broju zanimljivih lica“.

Kako je rečeno u Tužilaštvu, ne postoje osnovi sumnje.

„Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Branislav Lečić se prvi put javno oglasio nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv njega.

„Ne bih još uvek ništa da komentarišem, zato što ja zvanično nemam ta saznanja. Da sam verovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me zvanično obaveste, pa ću dati saopštenje“, rekao je Branislav Lečić za Blic.

Podsećamo, Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.

Ubrzo je po režimskim tabloidima započelo citiranje ko bi mogao biti misteriozni silovatelj, a odlučnost glumice da ne izgovori njegovo ime , na posletku je ceo slučaj bacilo u senku.

Međutim,zbog očiglednog uznemirenja javnosti, tužilaštvo je tražilo od glumice da se odazove pozivu na saslušanje, što je ona na posletku i učinila u martu ove godine kada je doputovala u Beograd iz SAD.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

Danijela Štajnfeld o tabloidnom silovanju: Glas žena biće jači od mašinerije političkih moćnika

OGLAS

39 Shares
Share via
Copy link