o-radio
Izvor: O radio
Dogadjaji

O radio u trci za najbolju evropsku radio stanicu

Početkom prošle godine italijanski RAI, radio 2, pokrenuo je ideju o zajedničkom radijskom program evropskih radio stanica, u kojem će se „voditi bitka za slušaoce“.Nakon osvajanja odličnog drugog mesta prošle godine, O radio se ponovo takmiči u ovoj prestižnoj borbi 17. januara, kako bi uz pomoć glasanja na Tviteru svojim izborom pesama, izvojevao titulu najboljeg u Evropi.

Čitava “borba” trajaće sat vremena, na www.oradio.rs od 20 do 21h , a u tom periodu didžejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Cilj je da publika širom Evrope sluša program i putem Tvitera glasa ko im se više dopada uz poseban haštag za svaku zemlju – za Srbiju je
#radiobattleRS. Najveći broj tvitova donosi pobedu. Protivnici Omladincima u  prvom kvalifikacionom krugu biće nemački “WDR”, a kako kažu organizatori iz Italije, Nemci nisu
krilli zabrinutost, jer su se u borbi našli sa prošlogodišnjim favoritima. Ove godine za titulu
najboljeg takmiče se radio stanice iz 16 zemalja.

Sofija koja je i u prethodnom izdanju Radio bitke bila predstavnik O radija, kaže da joj je
učešće u takmičenju ovog tipa jedno od najboljihi skustava u životu.

-Pre svega zbog adrenalina koji osećaš dok se takmičiš,ali najviše zbog poznanstava
koja sam stekla, zbog svih tih divnih ljudi koji su učestvovali i organizovali bitku. Ove
godine smo ipak malo spremniji i znamo u šta se upuštamo, pa mnogo ozbiljnije
pristupamo svemu, ali naravno, uz dozu zabave jer je u tom projektu zapravo najbitnije
da se dobro zabaviš. Jednostavno, nije interesantno kad tome pristupiš kao nekoj
poslovnoj obavezi. Uzimajući sve to u obzir, očekujem da ćemo ove godine biti još
srčaniji, šarmantniji i borbeniji – kaže mlada novinarka.

Beata Kovač, muzička urednica O radija kaže da je za prethodnu bitku bilo lako odabrati
pesme, problem je bio suzitii izbor na tri.

– I za ovu bitku imamo veoma dobre hitove, mogu vam samo reći da će biti veselo i da će to bit najbolja muzika u celoj Evropi – kaže Beata.

Voditeljski par koji će predstavljati Omladinski radio 17. janura su Sofija i Vule. Kako muški deo dvojca kaže, ne brine se da će sve proći u najboljem redu.

– Ja sam sto posto uveren da će bit izabavno i veoma dinamično kao što je bilo i prethodni put. Mislim da će bitij još bolje, prvo, zato što je i meni prvi put da učestvujem a drugo zato što smo mnogo bolje upoznati sa celom stvari. Prosto mi nije toliko ni bitno ko su nam protivnici, bitnije je da i oni budu dobro raspoloženi da nam se suprostave dobrom zabavom, a kako Sofija i ja to umemo to je nenadmašivo“.

Svi ste pozvani da budete uz O radio 17. janura i od 20 do 21h pošaljete što više tvitova sa haštagom #radiobattleRS i tako glasate za jedini radio iz Srbije koji učestvuje u ovoj borbi. Tvitujte i pomozite da pobedimo Nemce -Neka O radio pobedi!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share