Dogadjaji Manifestacije Novi Sad

Novosadsko muzičko leto od 29. jula do 17. avgusta

Novosadsko muzičko leto 2016. održava se od 29. jula do 17. avgusta, a Novi Sad će biti domaćin uglednim umetnicima iz Srbije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i Argentine.

Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, će biti otvoren 29. jula koncertom fantastičnog dua u sastavu Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, dok će ga zatvoriti Trio Stohela Rozenberga, jednog od najvećih gitarističkih „gypsy jazz“ virtuoza današnjice (17. avgust).

Posle otvaranja, program “Matija svira Arsena” za Novosađane će prirediti džez pijanista Matija Dedić (5. avgust). Pesme s istoimenog albuma – nagrađenog s čak četiri nagrade “Porin” ove godine, su osetljivo muzičko putovanje koje je Matija posvetio pesmama svog oca – jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića. Sledi Petit Standard – originalna muzička interpretacija džez kanona, ugledne hrvatske pevačice Vesne Pisarović, uz pratnju dvojice svetski priznatih džez muzičara – bubnjara Džona Beča i basiste i kompozitora Krisa Dalgrena (8. avgust).  Ovo je još jedan u nizu plodova Pisarovićkinog radikalnog muzičkog preokreta, gde je popularni izraz zamenila džezom.

I Kvartet „Tango Jazz“ iz Argentine, koji prema rečima slavnog harmonikaša Rišara Galijana pravi savršenu fuziju tanga i džeza (12. avgust), kao i Trio Remija Panosjana, koji slušaoce uvek vodi u uzbudljive muzičke avanture prepune energije, ali i tananog lirizma (15. avgust) su još u nizu vrsnih i uglednih međunarodnih ansambala koji će se predstaviti na Novosadskom muzičkom letu – ovoj tradicionalnoj i uveliko prepoznatljivoj manifestaciji u našem gradu.

web 2016c-15

Predviđeno je da se svi programi održe u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, sa početkom u 21 sat, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu.
Karte za sve koncerte su puštene u prodaju i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2/2, radnim danima od 8 do 14 časova, kao i ON-LINE na www.muzickaomladina.org.

Posetite i druge događaje u gradu

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link