Dogadjaji Radionice

Novosadsko dečije leto se nastavlja i ove nedelje

Petu nedelju Novosadskog dečijeg leta 6 u Novom Sadu pod nazivom „Gorivo za mozak i srce“ obeležiće razvijanje mašte i avanturističkog duha kod decei radionice u okviru drugog besplatnog Kreativnog kampa u dvorištu Osnovne škole „Petefi Šandor“.

Tokom Kreativnih kampova koji će se održati od ponedeljka 18. jula do petka 22. jula, od 10 do 13 časova, u školskom dvorištu Osnovne škole „Petefi Šandor“ deca će dobiti odgovore na pitanja ko plaća račune i kako štednja može biti zabavna; šta je ekologija, a šta je reciklaža; kako odrasti u odgovornu osobu i zašto je to bitno; ko su ljudi koji su promenili svet; zašto je Kina toliko posebna zemlja i da li je teško naučiti kineski jezik.

Mališani će saznati i kako da upravljaju novcem, praviće dekorativni reciklirani papir, načiniće njihov prvi graditeljski poduhvat, a u petak, 22. juna uz pomoć gostiju iz Konfučijevog instituta savladaće pesmice na kineskom jeziku i pisaće kineska slova četkicom i mastilom.

Za drugare željne avanture i rekreacije, prijatelji iz Adrenalin parka „Zemlja čuda“ za najmlađe Novosađane su pripremili zanimljive prepreke na veštačkim stenama, a svi zainteresovani moći će i ove nedelje da se upoznaju sa borilačkom veštinom i moćnim akrobatskim plesom – kapuerom u prostorijama Kapuera akademije.

Novosadsko BIG dečije leto 6_FOTO_Kreativni kampovi (1)

U utorak 19. jula, od 18 časova cela porodica imaće priliku da pogleda predstavu „Snežna kraljica“ ili da krene na „Neobično putovanje“ na radionici Predškolske ustanove „Zemlja čuda“. Predstava pozorišta „Lane“ pod nazivom „Otkačena bajka“ i radionica Dečijeg kulturnog centra „Maja saska“ ulepšaće još jedan letnji dan svim posetiocima tržnog centra „BIG“.

Tokom pete nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta 6 u Muzeju Grada Novog Sada deca od 7 do 12 godina će se  upoznati sa stalnom postavkom „Legat dr Branka Ilića“ i saznati više o starim časovnicima; istoriji gramofona i tehnici izrade minijatura.

U okviru kolažnog programa pod nazivom „Štrandarije“ svi članovi porodice moći će da uživaju i učestvuju u brojnim rekreativnim, zabavnim i edukativnim aktivnosti, svake subote i nedelje od 18 do 20 časova na špicu novosadske plaže „Štrand“.

Novosadsko BIG Dečije leto 6 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada  i tržnog centra „BIG“.

Zanimljive radionice potražite ovde

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link