Balkan Magazin

Novosadski muzičar upucan iz sačmare, na svadbi kao na Divljem Zapadu

svadba-pucanje
Foto: Ilustracija/ Printscreen/Jutjub

Muzičar iz Novog Sada, Dragoslav Bučić ranjen je na svadbi u Srpcu. Tom prilikom uhapšen je Mile Kovačević (24), zbog sumnje da je nesrećnim slučajem na svadbi ranio klavijaturistu.

Portparol PU Gradiška Vesna Vučić je rekla, navodeći inicijale, da je Kovačević osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti.

Nakon ranjavanje Bučić je prevezen u Unuverzitetski klinički centar Republike Srpske na dalje zbrinjavanje.

– Policijskoj stanici Srbac je u juče 2.15 časova prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj opštini dovezena osoba sa povredama leve natkolenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja. Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je M.K. iz Srpca u mestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja nanijelo povrede toj osobi – pojasnila je Vučićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio na svadbi i nakon završenog veselja, ispred svoje kuće uzeo je pušku da ispuca koji metak.

Tokom nestručnog rukovanja, umesto u vazduh Kovačević je hitac ispalio u pravcu šatora gde su sedili muzičari i tom prilikom Bučić je ranjen u nogu.

O ovom događaju obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osobe M.K. dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Inače, kako saznajemo, iz izvora bliskog bendu, momci su bili i sada su preplašeni i kako navode, to je bila svadba na kojoj se nije znalo ko iz čega puca.

– Na svadbi nema ko nije pucao. Pucalo se kao na Divljem zapadu. Tu je bilo više pušaka, pucalo se i iz pištolja. Ljudi su šetali sa pištoljem opasanim oko struka.. Domaćini su pokušali da spreče situaciju – rekao je izvor blizak bendu iz „Novog Sada“ za „Blic“.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link