nikon-takmicenje-ja-sam-dru
Facebook stranica Nikon
Dogadjaji Izložbe Vesti Novi Sad

Novosadski fotograf osvojio prestižnu nagradu

Novosadski fotograf Slobodan Anđelković je osvojio prvo mesto na Nikon konkursu „Ja sam drugačiji“ i dobio Nikon D5500. Anđelković nije očekivao da će dobiti nagradu.

– Hvala svima što ste tu uz mene godinama, hvala Nikonu, stručnom žiriju, ljudima koji mi pružaju podršku, ali i onima koji me potcenjuju. Imam još obaveza, ali svakako ne nameravam da stanem, a ni da vam otkrijem sve detalje odmah. Možda neke stvari “ambasadorski“ prećutim. Dve serije mojih fotografija će se uskoro nastaviti, pošto vidim da su inspirativno uticale na vas, a u planu je početak treće, kao i kraća promena lokacije – napisao je Slobodan na svojoj Facebook stranici.

nikon-slobodan-andjelkovic
Nagrađena fotografija, Foto: Slobodan Anđelković

– Kad sam se prijavio na Nikonov konkurs, koja je bila deo globalne kampanje, stvarno nisam očekivao ništa veliko, a kamoli da ću pobediti i osvojiti prvo mesto i pregršt ovih vrednih, sjajnih nagrada, aparat, objektiv, knjiga Dragoljuba Tošića. Prvo su me predstavnici Nikon pozvali da potvrdim dolazak, svakako sam i mislio da dođem na otvaranje izložbe, malo da nahranim svoju dušu (ponekad komercijala stvarno zna da pojede umetnike-fotografe). I dalje ne kapirajući šta se tačno dešava, odlazim ja u Beograd, šetam od Sava Centra do Knez Mihailove, gde sam se dogovorio da se nađem sa Milicom da idemo zajedno na izložbu. Usput, naravno pravim neke nove fotografije, vraćam se svojim korenima, od čega sam i počeo – priroda i “street“ fotografija. Odlazim na izložbu, ćaskam sa ljudima, gledam sjajne fotografije izložene u galeriji UK Parobrod. Upoznajem napokon ljude za koje sam znao samo preko časopisa Refoto i počinje ceremonijal dodele nagrada. Stojim tako u masi, gledam gomilu nasmejanih lica, aplaudiram zajedno sa masom. I dolazimo do glavne nagrade… izgovaraju moje ime. Ja kao nekuvana, drvena noga razmišljam u glavi – možda ima 2 Slobodana Juniora Anđelkovića. Skontam da nema… Dobijam svoje nagrade i ne verujem. Prvo mesto?! Srećan sam zbog ovoga i što se onaj trud u katakombama isplatio i što je snimanje jedne fotografije trajalo blizu 2 sata. Zezao sam se Dušanom Parlaćem, da ako nismo dobili rakčinu pluća, nismo ništa uradili s obzirom koliko smo petroleja i izduvnih gasova udahnuli – kaže Anđelković.

Više o Slobodanu Anđelkoviću možete pročitati ovde

nikon-prva-nagrada
Facebook stranica Nikon

Drugo mesto je osvojio Nemanja Milenković, koji je kao nagradu dobio Epson štampač L800. Treće mesto je osvojila Aleksandra Milinković i dobila јedinstvenu nagradu – knjigu o izložbi u kojoj pored 100 fotografija sa izložbe se nalazi i poseban deo posvećen njenim fotografijama. Specijalnu nagradu dobila je Tijana Morača, 20 fotografija koja sama odabere biće odštampane na Epson štampaču A3+ formata. Tatjana Kovaljevski čija fotografija je osvojila najviše Facebook glasova dobila je Nikon iznenađenje, koje su dobili i pohvaljeni: Milica Borić, Ivan Stanimirov, Zlatan Divjaković, Toni Tošić i Marko Milošević.

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow