space-motion
Vesti Novi Sad

Novosadski DJ Space Motion objavio ‘Green Waves/Clap’ za Manual Music

Novosadski didžej i producent Atila Tot poznatiji kao Space Motion stvorio je saradnju holandskim Manual Music-om, a zatim je potpisao i ugovor sa izdavackom kućom Glasgow Underground.

Space Motion je pripremio EP ‘Green Waves/Clap koji je izašao 6. februara na lejblu Paul Hazendonk-a.

Novosadski didžej i producent Atila Tot prisutan je na sceni preko 16 godina, a njegova izdanja su se našla u katalozima etiketa poput Bonzai, One Of A Kind, Creed i Yin Yang. Prošle godine ovaj producent objavio je zapažene progressive house numere medju kojima su ‘Celto‘, ‘Dark Side‘ i ‘Emotion Waves‘.

space-dj

Šta za tebe znači što ćeš naredno izdanje potpisivati za holandsku etiketu Manual Music?

To je samo potvrda mog dobrog rada, zadovoljan sam što sam stvorio saradnju sa njima. Manual music je bio za mene odskočna daska, vrlo brzo posle objavljivanja za Manual, potpisao sam ugovor sa Glasgow Underground izdavackom kućom.

Na sceni si već 16 godina. Kako je sve počelo?

Moji muzički koreni i interesovanje kreću od moje 7 godina kada je moj otac kupio tada zvanu Hitachi lniju sa komponentama: pojačalom, radiom, kasetasom i gramafonom. Sećam se bila je jako posebna za mene. On je uvek nabavljao nove kasete i ploče po mogućnosti i sortirao po mesecima i godinama uglavnom je to bio italo disko.

space-dj-ns

Šta ti je do sada bilo najteže u karijeri?

Najteže mi pada ne razumevanje koje često doživljavam. Pravac koji pustam/pravim nije zastupljen u našim krajevima. A sa druge strane to može da bude prednost, mogu da budem začetnik nečega novog i inovativnijeg.

Mnogo si radio i učio u inostranstvu. Zbog čega neko ko se ozbiljno bavi muzikom mora da načini i taj korak i da stekne iskustvo van naše zemlje?

Mislim da se najveće iskustvo dobija ovde verovali ili ne 🙂 Kada naučiš da radiš sa našim ljudima, kada naučiš da ih pokreneš, da im preneseš emociju, da im preneš priču koju pričas, pouku… Onda je lako raditi van naše zemlje. Mislim da je naša publika najzahtevnija.

space-motion-dj

Tokom tvoje karijere bilo je mnogo dobrih tvojih nastupa u Novom Sadu. Publika ih sigurno sve pamti, a koje ti nikada nećeš zaboraviti?

Ima ih više, ali ajde da izdvojimo neke kao što je EXIT HNS Stage 2006, VIP Paris 2013, Obsession u Borisovom ateljeu 2016, Novisad, Club Avantgarde 2011, Gradiliste 2006 …

Na čemu trenutno radiš? Gde publika može da uživa u tvojoj muzici?

Trenutno sam u studjiu završavam dosta novih stvari. Radim punom parom sve do leta. A kad dođe leto videćemo učinak tih pesama šta su uradile 🙂 Mogu da kažem da da me mogu čuti u jednom mesečno u Novom Sadu u klubu The End.

space-dj-novi-sad

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Pored novih pesama radim i obradu tih pesama sa sinfoniskim orkestrom. Imam u planu opet da napravim koncert krajem 2017 godine.

Poslušajte Mountains Calling (Live Act)

Više o novosadskim DJ-evima

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow