Magazin Novi Sad

Novosadski deka koji hrani golubove uneće proleće u vaše srce (VIDEO)

deda golubovi
Foto: printscreen

U turobnom vremenu u kojem živimo, okruženi lošim vestima i opštim sivilom, svi smo željni nekih lepih priča koje će nas ispuniti toplinom i dobrim raspoloženjem.

Pored dolaska proleća i lepog vremena, koje nam svima donosi novu svežinu, priča o jednom divnom deki stiže nam sa novosadskog Bulevara oslobođenja.

Gotovo svi Novosađani, a posebno stanovnici pomenutog bulevara, bar su jednom sreli ovog divnog čoveka koji svojom nesebičnom naravi može da razgali i najhladnije ljudsko srce.

Ovaj čovek obožava životinje, posebno golubove, kojima svakodnevno poklanja svoju pažnju i hrani ih mrvicama hleba. Ptice to osećaju i rado mu prave društvo na njegovoj omiljenoj klupici.

Na društvenoj mreži Instagram, povremeno se pojave snimci omiljenog novosadskog deke. Brojni sugrađani kažu da je to „dobro poznati prizor sa bulevara koji svaki put ponovo oduševi“, a ptice ne samo da se ne plaše ovog gospodina, već ga očigledno dobro poznaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Osim što uživaju u mrvicama, golubovi se penju na njega, čak dozvoljavaju da ih mazi, što je prilično redak slučaj. Jednostavno znaju ko im je prijatelj, ko je uvek tu za njih, bez obzira na vremenske uslove.

Novosađani kažu da je ovaj gospodin pilot u penziji.

„Gospodin sa klupe i golubovima je pilot u penziji. Golubovi mu sede u krilu i na ramenima. Uzajamno uživanje, Čovek je shvatio nešto što mnogi još nisu. Uživam gledajući ga sa prozora“, komentariše Tatjana koja je podelila ovaj video.

„Našao je sebi zadovoljstvo i ljubav širi na sebi svojstven način. Divna slika dana. Respekt“, piše Željka iz Novog Sada o ovom deki.

Video je podeljen i na jednoj Fejsbuk grupi gde ga je pogledalo nekoliko desetina hiljada ljudi, a pobrao je samo simpatije.

„Ovog čoveka sam upoznala slučajno čekajući nešto u Novom Sadu. Baš smo se lepo ispričali. Divan čovek!“, napisala je jedna devojka dok drugi dodaju:

„Da, divan deka, divna i plemenita duša. Isto sam imala priliku da ga vidim i popričamo malo dok je hranio golubove na Bulevaru“, „Divno! Nešto lepše skoro nisam videla… Da samo delić ljubavi imamo kao ovaj deka, gde bi nam kraj bio…“.

Mnogi su podsetili i na druge snimke ovog svima omiljenog Novosađanina.

Da nam je svima malo njegove tople duše, svet bi bio mnogo lepše mesto.

Izvor: Blic

Bolesnog psa u kolicima odveo na njegovo omiljeno mesto – poslednji put (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

255 Shares
255 Shares
Share via
Copy link