novosadski-big-bend-koncert
Muzička omladina Novog Sada
Dogadjaji Koncerti

Novosadski big bend u Sinagogi

Novosadski big bend održaće veliki koncert povodom 13 godina umetničkog rada ansambla u sredu 18. maja od 20 sati u Sinagogi. Specijalni gosti najavljenog koncerta biće vokalni solisti Danka Adamov, Bojana Stamenov i Zoran Šandorov, kao i perkusionista Uroš Šećerov. Na programu su Areta Franklin, Bono, Korea, Hankok, Džoplin, Van Morison Vašington, Mangione, Kasiopea, Banjac, Vrtačnik i drugi.

Novosadski big bend su 2003. godine osnovali profesionalni i renomirani džez i pop muzičari Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja grada na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike. Tokom proteklih 13 godina rada orkestar je priredio 325 koncerata, učestvujući na značajnim manifestacijama i festivalima, ali priređujući i niz samostalnih koncerata u zemlji  i šire. U dosadašnjem radu Novosadski big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su bile uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez muzičari Novog Sada, a dirigent, aranžer i umetnički rukovodilac Novosadskog  big benda je Fedor Vrtačnik.

Ulaznice se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. Cena karte je 600 dinara.

Posetite Festival igara.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku