Koncerti

Novosadski, beogradski i zagrebački bendovi u CK13

U subotu, 13. februara 2016. u 22h u Omladinskom centru CK13 nastupaju tri muzička sastava, Mahatma + Gernika + Irvas.

Cena ulaznice je 250 din.

MAHATMA (Zagreb)

Bend MAHATMA iz hrvatskog Zagorja postoji od 2000. godine, a na samom početku izdali su dva izdanja, LP „motorpeople“ 2001. te EP „format c:“ 2004. godine. Dvije pjesme „Visitor“ i „Let Life“ izlaze na kompilaciji najboljih alternativnih bendova iz Hrvatske koju je 2006. izdao Dallas Records pod nazivom “New Underground: Hard Hitters From Croatia”. 2006. godine Mahatma započinje rad na svojem 3. studijskom izdanju „Love and Music“. Uz vrlo rijetke koncertne nastupe rad na albumu se proteže na osam godina, od kojih dvije i pol u studiju. Krajem 2015. izašao je i službeni live album “Live at Regenerator“ snimljen na vrlo posebnom koncertu 2011. godine pred domaćom publikom u Zaboku.

Originalna postava benda zadržala se sve do danas, a čine ju Dražen Završki – vokal i gitara, Marko Tršinski – bubnjevi, Saša Bunić – gitara i Luka Juranić – bas.

Mahatma će po prvi put nastupiti pred novosadskom publikom, što će biti svojevrsna promocija kompletnog stvaralačkog opusa benda, koji svakako zaslužuje pažnju.

GERNIKA (Novi Sad)

GERNIKA je sastav koji postoji od 2007. godine i muziku koju stvara opisuje kao „slobodan prelaz između tehnometala i ostrva – šire poznato kao alternativni rok“. Ustaljenu postavu čine Aleksandar Škorić za bubnjevima, Vladimir Antonić – bas gitara, Dušan Kolarski – gitara i Vukašin Kartalović – glas i gitara.

Prošle godine, bend je snimio i objavio svoj drugi EP „Mali Doprinos“, na koji je publika fenomenalno reagovala. Pesme su snimane u studiju Radija Novi Sad, i trenutno čine muzičku okosnicu na kojoj bend gradi nastup.

Nakon prvog samoimenovanog EP-ja, koji je snimljen i promovisan tokom 2011. i 2012. godine. bend trenutno radi na novim pesmama, promovisanju i planiranju novih izdanja i sadržaja, dok na koncertima sjedinjuju publici poznate pesme sa novim numerama i sa momentima improvizacije.

IRVAS (Beograd)

IRVAS je grandž rok bend, koji nastao u novembru 2015. godine nakon rastanka benda Recycling. Trenutno ga čine Slavko Bošnjak (Tri metra strejta), Marko Mićanović (Sharks Snakes and Planes), Aleksandar Mušicki (This means war) i M. Bend je sredinom januara izbacio prvi demo EP “Made of light” i čine ga pet numera.

Irvas čine iskusni muzičari koji i pored raznih uticaja iz raznih muzičkih stilova kreiraju sopstveni zvuk i energiju. Ovo će biti njihov prvi nastup u Novom Sadu, na kome će promovisati svoje prvo izdanje, EP “Made of light” .

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link