Šta se desi kada se na istom mestu nađu violina, violončelo i električna gitara? Nastane novosadski ženski bend koji ima neobično ime “Štikle & vikleri” i svira neobično dobre obrade poznatih pesama.

cepelin-stikle-i-vikleri
privatna arhiva

Novosađani su počeli da dolaze u Muzičku organizaciju kako bi videli i čuli tri dame dok vežbaju na probama. One su mlade i lepe i čine originalan trio, njih nazivaju prelepa hirovitost, ali i rock and roll na ženski način. Sviraju domaće i strane hitove na nesvakidašnji način, s obzirom na to da sviraju instrumente koji se u orginalima ne mogu čuti. Možda ne volite pesmu “Ružica si bila” ali ćete u njihovom izvođenju zavoleti čak i ovu pesmu.

stikle-bend
Cepelin

Ovaj novi ženski novosadski bend koji ima čudno i prepoznatljivo ime “Štikle i vikleri” postoji tek godinu dana, a već je osvojio srca mnogih Novosađana, ali i ljudi širom Srbije. Uz njihovu muziku ste dočekali novu godinu, a mi vam otkrivamo nešto više o ovim zanimljivim devojkama.

Višnja Davidović peva i svira elekričnu gitaru, iako je jedini samouki muzičar u bendu koji studira žurnalistiku, ona svojim glasom osvaja publiku. Bojana Jovanović i Nina Uzelac su završile Muzičku akademiju. Njih tri je spojio Dorđe Budošan, a deo njihovog tima čine i Stanko i Vlada za koje kažu da nisu samo deo tehničke podrške koja mota kablove, već mnogo više od toga. Ove tri mlade dame svakog petka i subote nastupaju u drugom gradu u Srbiji u okviru projekta Cepelin. Prošli projekat sa firmom Keglevich im je bio takođe uspešan. Dobijaju samo pozitivne komentare gde god da se pojave, a najviše im prija kada im kažu da sviraju kvalitetnu muziku. Uskoro planiraju da objave i autorske pesme.

stikle-vikleri
Cepelin

Iako su veoma različite po temperamentu, ali i muzici koju vole, Višnja, Nina i Bojana čine neobično savršeni spoj u kom je svaki ton na svom mestu. Njihove probe traju više od dva sata, a svi prisutni koji se nađu u Muzičkoj ordinaciji tada, kao i na njihovim nastupima uživaju u njihovim kvalitetnim obradama poznatih pesama.

Više o novosadskim bendovima možete pročitati ovde

Jeste li posetili ŽENSKI ADRESAR?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here