Dogadjaji Manifestacije Novi Sad Radionice

Novosadske dečije Zimzarije: 140 programa za 17 dana

Novosadske dečije Zimzarije će tokom 17 dana, do 13. januara 2017, sa više od 140 programa biti održane na 30 lokacija. U organizaciji Dečijeg kulturnog centra Deci na dar, ovogodišnje Zimzarije organizuju se pod sloganom “Vesela alhemija”.

Od ponedeljka, 26. decembra decu i tinejdžere očekuje 17 dana programskog šarenila. Na kreativno-edukativnim radionicama deca će imati prilike da: prave jednostavne aplikacije za telefon; crtaju karikature; učestvuju u kreiranju radio i TV emisija; na momenat stanu pred reflektore i postanu mali glumci; „smućkaju“ specijalan lek kao apotekari; naprave šašavu frizuru.
Ovogodišnju manifestaciju obeležiće i program “TeenZim 2016” namenjen mlađim tinejdžerima uzrasta od 11 do 15 godina na različitim lokacijama u gradu. Tokom prve nedelje Zimzarija tinejdžeri će učestvovati na radionicama o arhitekturi i urbanizmu i časovima plesa Hip-hop-a, Dance Hall-a, Break Dance-a ili Voguing-a. U drugom, januarskom delu manifestacije, moći će bliže da se upoznaju sa pravljenjem TV i radijskog programa i postanu TV prezenteri, reditelji, kamermani ili radijski voditelji! Budući „programeri“ imaće priliku i da naprave svoje aplikacije za mobilne telefone, “filmofili” da snime svoj film, a “muzički producenti” da učestvuju na multimedijalnoj radionici o zvuku i prostoru.
Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su u knjižici koja je štampana u 10.000 primeraka i podeljena deci ranoškolskog uzrasta u Novom Sadu, kao i na sajtu ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link