igra-u-tami-tamara
Foto: Slađana Zličić
Dogadjaji

Novosadska premijera filma Igra u tami

Igra u tami je moderna bajka. Realna, mračna, istinita. Mladi glumci odlično su izneli svoje uloge, a u Novi Sad stigli su nam glavni likovi Vuk Kostić i Tamara Dragičević, kao i deo rediteljske ekipe. Pre razgovora sa njima, pogledali smo film.

Tamara je Aska, naivna devojka koja lakoverno odlazi sa Vukom (Viktor Savić) misleći da je on vodi na more. Ona je usamljena devojka bez roditelja, željna pažnje i ljubavi. Vuk je surovi makro kojem su ovakve devojke plen. Ipak, Aska je po nečemu posebna.

Vuk Kostić tumači lik Obrena, Vukovog brata narkomana. On dočekuje devojke i prodaje ih dalje. Iako se u filmu govori o ljudskom trafikingu, prostituciji i kriminalu, nema scena fizičkog i seksualnog maltretiranja, jer kako Vuk kaže cilj nije bio da se prikaže nasilje, već da se ukaže na jednu važnu temu.

– Film je poziv na osvešćivanje. Želimo da ljudi nakon filma misle o ovoj temi. Da misle o jednom životu, jer najvažnija stvar u životu je sam život, to je neprocenjivo – rekao je on.

Ovaj glumac prvi put se našao i u ulozi producenta i kaže da ga ovaj posao ipak ne čini toliko srećnim kao gluma. Lik Obrena nije mu bilo teško da pripremi, jer ga već kako kaže ima u mišićima. Pre filma, Igra u tami je bila pozorišna predstava koja se igra već 4 sezone na večernjoj sceni pozorišta „Boško Buha u Beogradu.

Igra-u-tami-4-premijera
Izvor: Arena Cneplex

Film je rađen po motivima Andrićeve basne Aska i vuk, i od juče je na redovnom repertoaru Arene Cineplex u sledećim terminima:

Sala II – 20.30, 22.15

Sala IV – 18.40

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share