Dogadjaji

Novosadska jesen počinje sledeće nedelje

Novosadska jesen 2017. biće održana od 24. do 28. oktobra 2017. godine na Spensu. U okviru Novosadske jeseni planirano je održavanje ekoloških radionica i izložbi, stručnih skupova, kao i kulturnih sadržaja. Biće održane i radionice posvećene solarnoj energiji, energetskoj efikasnosti, botanici.

Manifestacija Novosadska jesen održava se 14. put za redom, a organizator je Pokret gorana Novog Sada.

Izložba cveća i sadnica

Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu predstaviće se proizvođači cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.

Izložba meda

Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

novosadska-jesen-2

Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek veliki broj izlagača rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.

Pejzažna arhitektura

Na 7. Salonu pejzažne pejzažne arhitekture biće izloženi radovi iz oblasti pejzažne arhitekture sa područja celog sveta. Ovo je drugi put kako je Pokret gorana Novog Sada domaćin ove izložbe, u saradnji sa Udruženjem pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS). Biće izloženo je ukupno 56 radova, u različitim kategorijama. Izložba je internacionalnog karaktera. Osim radova iz Srbije, biće izloženo još 30 radova iz inostranstva, iz 14 zemalja: Španije, Hrvatske, Grčke, Južne Koreje, Slovenije, Holandije, Austrije, Italije, Bugarske, Velike Britanije, Indije, Kine, BiH i Crne Gore.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link