Magazin Vesti

Novosađanki prete silovanjem jer kako drugačije odbraniti srpsku stvar

Novosađanki Bojani Vatić, aktivistkinji Građanske Vojvodine, već godinu dana stižu gnusne pretnje putem interneta, a sada joj zbog njenih kritika velikosrpskog nacionalizma prete i silovanjem.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zahteva od nadležnih organa da napokon počnu da sankcionišu kreatore jezivih napada i pretnji kojima je izložena aktivistkinja Bojana Vatić.

Kako navode u saopštenju, Bojana Vatić prima preko društvene mreže Fejsbuk „tako gnusne pretnje i uvrede, da ih je nemoguće i citirati“.

„Ovaj put je primila i eksplicitne pretnje silovanjem. Reč je o kontinuitetu pretnji koje ona dobija još od februara prošle godine, a koje su u poslednje vreme još učestalije. Ne prezaju ni od objavljivanja lažnih i montiranih objava na Fejsbuku, iza kojih ne stoji Bojana Vatić“, piše Građanska Vojvodina.

Upozoravaju nadležne organe da svojim nečinjenjem preuzimaju odgovornost za širenje mržnje i za potencijalno nasilje, piše 021.

Aktuelni „lov na veštice i nametanje velikosrpskog nacionalističkog jednoumlja preko većine medija u Srbiji poražavajuća su opomena za društvo“, smatraju u koaliciji nevladinih organizacija.

„Isto tako, armije režimskih nacionalističkih botova angažuju se u napadima na ‘politički nepodobne’ preko društvenih mreža. Na javnoj i političkoj sceni ponovo dominiraju iste osobe i iste ideje koje su devedesetih godina prošlog veka kreirale ratnohuškačku atmosferu koja se okončala krvavim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. Društvo koje se odrekne slobode govora i vladavine prava na kraju biva prepušteno vladavini rulje. A u takvom društvu više niko neće biti bezbedan“, zaključuju.

Silovanje i pedofilija su za vreme cara Dušana imali surove kazne: Da mu se obe ruke odseku i nos sareže

 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

56 Shares
Share via
Copy link