Novi Sad Vesti

Novosađaninu 5 godina zatvora zbog pokušaja silovanja

silovanje-zlostavljanje
Foto-ilustracija: Shutterstock

Dejan Todorović osuđen je u utorak nazatvorsku kaznuod pet godina, za krivično delosilovanje u pokušaju, u Višem sudu u Novom Sadu.On je pokušao da prinudi nesrećnu ženu na obljubu upotrebom sile u njenom stanu, kada je žrtva zadobila hematome po telu.

Sud je, navodi se u saopštenju, obavezao okrivljenog i da plati troškove krivičnog postupka i to sudski paušal u iznosu od 20.000 dinara kao i troškove zastupanja nesrećne žene od strane punomoćnika koji će biti odmereni u pismenom otpravku presude.

Okrivljenom je ukinut pritvor koji mu je bio određen od 18. aprila 2020. godine i određena mu je zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa žrtvom, lično ili putem trećih lica, upotrebom sredstava komunikacije i preko društvenih mreža, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode.

Krivično delo za koje je okrivljeni proglašen krivim odigralo se 15. aprila2020. godine u večernjim časovima u stanu u kojem je živela žrtva, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima – navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu. Za navedeno krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Novosađanke hrabro ustale protiv politizacije mesnih zajednica, bore se za svoj komšiluk

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link