Novi Sad Vesti

Novosađaninu 5 godina zatvora zbog pokušaja silovanja

silovanje-zlostavljanje
Foto-ilustracija: Shutterstock

Dejan Todorović osuđen je u utorak nazatvorsku kaznuod pet godina, za krivično delosilovanje u pokušaju, u Višem sudu u Novom Sadu.On je pokušao da prinudi nesrećnu ženu na obljubu upotrebom sile u njenom stanu, kada je žrtva zadobila hematome po telu.

Sud je, navodi se u saopštenju, obavezao okrivljenog i da plati troškove krivičnog postupka i to sudski paušal u iznosu od 20.000 dinara kao i troškove zastupanja nesrećne žene od strane punomoćnika koji će biti odmereni u pismenom otpravku presude.

Okrivljenom je ukinut pritvor koji mu je bio određen od 18. aprila 2020. godine i određena mu je zabrana prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa žrtvom, lično ili putem trećih lica, upotrebom sredstava komunikacije i preko društvenih mreža, koja može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode.

Krivično delo za koje je okrivljeni proglašen krivim odigralo se 15. aprila2020. godine u večernjim časovima u stanu u kojem je živela žrtva, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima – navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu. Za navedeno krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Novosađanke hrabro ustale protiv politizacije mesnih zajednica, bore se za svoj komšiluk

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12 Shares
Share via
Copy link