Novi Sad

Novosađaninu osumnjičenom za pedofiliju određen pritvor, dodirivao ćerku (8) prvih komšija

pedofilija-devojcica

N. P. (49) osimnjičenom za nedozvoljene polne radnje, nakon saslušanja na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana.

Kako piše „Dnevnik“, ova mera, mu je izrečena da se spreči mogući uticaj na svedoke, ali i da boravkom na slobodi ne bi mogao da ponovi krivični delo.

Osumnjičeni je, prema pisanju tog lista, na saslušanju poricao da je neprimereno dodirivao osmogodišnju devojčicu koja je ćerka negovih kućnih prijatelja.

Slučaj seksualnog zlostavljanja osmogodišnjakinje, policiji su u sredu prijavili njeni roditelji, nakon čega je osumnjičeni N. P. uhapšen i zadržan.

Podsetimo, devojčica se u ponedeljak uveče poverila majci, ispričavši joj da je „čika N.“, koji je kućni prijatelj i komšija, prethodnih meseci u tri navrata skidao pidžamu i gaćice i neprimereno dodirivao po butinama, guzi i polniom organu.

Kako je majka devojčice ispričala za „Dnevnik“, prvi put je napastvovao u maju, potom u junu, a nakon toga je to pokušao i proteklog vikenda, posle čega je devojčiva, sve ispričala majci.

Moja ćerka je spavala kod njih u sobi s njihova dva sina. Svako u svom krevetu.

Jedan od sinova je njen drugar, vršnjak, a ovaj drugi ima 14 godina, priča majka zlostavljane devojčice za „Dnevnik“ i dodaje da se tog jutr N. P. rano probudio i ušao u sobu gde su deca spavala.

Kako joj je ćerka rekla, dodaje drhtavim glasom majke osmogodišnjakinje, prišao je njenom krevetu, otkrio je, skinuo pidžamicu i gaćice i počeo da je dira po butinama, guzi, a onda je stavio ruku na njen polni organ.

Drugi put je neprimereno dodirivao u junu, kada su dve porodice otišle na vikendicu na Fruškoj gori gde su ostali da prenoće.

Prema rečima devojčice i tog puta nije bila sma u sobi. Osumnjičeni je i tada ponovio delo za koje je osumnjičen, a nije ga zaustavila ni činjenica da je sa devojčicom u krevetu bila njena mlađa sestra.

Nakon boravka na Fruškoj gori, devojčica je izbegavala da ide u komšiluk.

Majka je to pripisivala tome što je ona bila zrelija od svog druga, odnosno sina N. P. Međutim, proteklog vikenda, N. P. je svom najstarijem sinu slavio punoletstvo. Za tu proslavu zakupio je jedu kuću na Čeneju.

Svi smo bili tamo, proslavili detetu punoletstvo. Kada su se gosti razišli, mi smo pospremili sve i otišli na spavanje.

On je negde u zoru ustao, otišao do moje ćerke, seo na krevet u kom je spavala, a ona se u tom trenutku probudila i počela da plače.

On je ustao sa kreveta, i verovatno se uplašio da ga ne uhvatimo u nedelu i udaljio se.

Kada se dete malo smirilo, prišao joj je i rekao „Spavaj, spavaj…“ Taj put je nije dodirivao, samo je otkrio, kaže potrešena majka i dodaje da se sve dešavalo u noći između subote i nedelje, 5. i 6. septembra.

Inače, kao što smo već pisali, počinioci seksualnog zlostavljanja su vešti i verzirani manipulanti, uglavnom osobe na koje nikad ne biste posumnjali.

Pojedini psiholozi smatraju da bi svi pedofili trebalo da budu javno obeleženi da bi javnost bila obaveštena o tome da oni žive u određenom gradu, na određenoj adresi.

Po nekim podacima, od oktobra 2016. godine do oktobra prošle, 19 ljudi je optuženo za obljubu nad detetom, ali je 40 odsto njih oslobođeno, dok je 15 odsto osuđeno na kaznu zatvora od pet do deset godina.

Oni se nalaze u Registru pedofila u kojem se nalaze osobe koje su pravosnažnim sudskim presudama osuđene za neko od krivičnih dela protiv polnih sloboda prema maloletnicima.

Registar pedofila inicirao je Marijin zakon koji je donet 2013. godine da bi se strože kažnjavali osuđeni pedofili, a i u znak sećanja na osmogodišnju Mariju Jovanović iz Starih Ledinaca, kod Novog Sada, koju je komšija Mladen Ogulinac silovao, a zatim ugušio.

Prema rečima stručnjaka, pedofili ne mogu da se kontrolišu jer imaju slabu kontrolu nad svojim libidom, koji je usmeren ka deci kao objektu seksualnosti.

Reč je o ljudima koji imaju komplekse niže vrednosti, a mogu se prepoznati po tome što se kreću po mestima gde se okupljaju deca.

Oni kao predatori intenzivno prate i gledaju decu po parkovima, u blizini škola, vrtića, dečjih igraonica, igrališta…

Lek za pedofiliju ne postoji, postoji nekoliko pokušaja lečenja, od izmene u ponašanju kroz psihoterapije, preko nekih farmakoterapijskih intervencija, koje podrazumevaju izmenu hormonskog balansa i seksualnih hormona.

Međutim, jedini izvestan ishod davala je, kao ekstremna opcija, kastracija, hemijska ili fizička. Ipak, kastracija ne leči bolest, već sprečava silovatelja da počini delo.

Istraživanja pokazuju da su pedofili uglavnom povučeni, nesigurni ljudi, nezrele seksualnosti, koji se s odraslom osobom osećaju neugodno, tako da svoju zonu sigurnosti nalaze u odnosu s decom i ka njima usmeravaju svoju seksualnost.

Uhapšen poznati novosadski doktor zbog pedofilije

OGLAS

PARTNERI SAJTA


39 Shares
Share via
Copy link