masa-meda-novi-sad
Lifestyle Magazin Vesti Novi Sad

Novosađanka koja pozajmljuje glas Maši u crtanom Maša i medved

Glumica iz Novog Sada Jovana Jelovac Cavnić pozajmljuje glas Maši u trenutno najpopularnijem crtaću „Maša i medved“. Jovana je od završetka studija glume u Novom Sadu postala poznata po ulogama u dečijim pozorištima, sinhronizacijama za crtane filmove, ali različitim televizijskim projektima na Happy televiziji.

jovana-masa-meda
privatna arhiva

Kako je došlo do toga da pozajmljujete glas čuvenoj Maši iz crtaća?

– Pre dve godine televizija “Hepi”, koja je inače moja matična kuća, smatrala je da sam ja pravi izbor za Mašu, to su potvrdili i autori serije iz Rusije i moj rad je počeo. Već na prvi pogled shvatila sam da se radi o jako lepom crtanom filmu koji ima kvalitetnu i jedinstvenu animaciju i još lepšu priču i poentu. Jednostavno, po svemu je drugačiji. I sama sinhronizacija je bila drugačija, jer je Maša jedini od svih likova u seriji koji se sinhronizuje, tako da sam prošla kroz jedan vid animirane monodrame.

Pre nekog vremena je došlo do promene i vi niste pozajmljivali glas Maši, već je to činila druga osoba. Kako je publika reagovala kada je ponovo čula poznati glas?

– Ja sam radila prvu sezonu „Maša i Medved “ kao i prve bajke koje su stigle u Srbiju, kada je treba da se radi nastavak , tj. druga sezona, posle godinu dana, ja sam bila sprečena, jer sam bila pred porođaj. Pošto sam ja opravdano bila sprečena, jer sam dobila svog drugog sina, nasledila me je ćerkica mog prijatelja i kolege Peđe Damnjanovića. Tinja je divna talentovana devojčica koja je uradila nastavak Maše, a ja sam se vratila čim sam se vratila u posao posle porodiljskog, i eto, od skoro me opet možete čutu kao Mašu u „Mašine strašne priče“.

jovana-glumica-masa-meda
privatna arhiva

Šta vam kažu deca kada vas vide, da li prepoznaju vaš glas?

– Maša je moje mezimče i, iako sam pozamljivala glas mnogim animiranim junacima, nju nazivam svojom ličnom kartom. Rad na takvom projektu mi pričinjava posebno zadovoljstvo i izazov, naročito jer je moja prva sinhronizacija „Maša i medved“ doživela ogroman uspeh, i sada u povrtaku, to je, u najmanju ruku, trebalo opravdati. Iskreno, mnogo lepih reči i komentara mi upućuju zbog mog rada na liku Maši, jedino sto mogu je da budem presrećna. Mislim da bi se svaki glumac  na mom mestu osećao isto, jer mi radimo sve zbog povratne reakcije naše publike. U ovom slučaju, lepšu reakciju ne mogu ni da zamislim, posebno što je najčešće upućena od dece, najiskrenije publike.

Često me pozovu prijatelji i zamole da samo nešto kažem kao Maša samo da bi usrećili dete, sestrića, malog komšiju… To je za mene ogromna satisfakcija, kao i ozarena lica dece kad shvate da sam baš ja „ta Maša“. U pozorištu, deci moj glas zazvuči kao Mašin, i odmah nakon predstave dotrčavaju da to provere i onda kada to i potvrde njihov sreći nema kraja, kao ni mojoj.

Kako vaša deca reaguju kada gledaju ovaj crtani?

– Pozajmljujem glas različitim animiranim likovima, i to istinski volim da radim. To dobija posebnu čar kada vidim petogodišnjeg sina Andriju da uživa u mom radu. „Mašu i Medveda“ rado gleda i često ga čujem kako se slatko naglas smeje. To privlači pažnju mlađem sinu Vukašinu, koji ima svega godinu dana, ali i te kako zna da pokaže da li mu je neki crtani zabavan. Maša to jeste, definitivno.

Šta vam prestavlja najveći izazov prilikom sinhronizacije crtanih filmova?

– To je definitivno neko zahtevnije pevanje. U glumačkom smislu ja se tu dobro snalazim, ali kada te granice treba da pređu u dobro pevačko, to je za mene izazov i tada ulažem veći trud. To je dobro, jer zahvaljujući tim izazovima, mi glumci više radimo na sebi i obogaćujemo naše mogućnosti.

jovana-novosadjanka-masa-me
privatna arhiva

Na televiziji Happy ste radili različite projekte. Koji vam je najdraži i koju situaciju sa snimanja nikada nećete zaboraviti?

– Televizija Happy je zaista specifična, po tome da proverava mogućnosti svojih radnika i tv lica, omogućava iskustvo u raznim formatima, a sve u cilju zajedničkog dolaska do toga u čemu smo to najbolji. Tako da i ja imam iskustvo u radu na mnogim tv formatima, bilo u glumačkom bilo u prezenterskom smislu. Najdraži projekat mi je definitivno Čađava mehana, muzičko-humoristička emisija u kojoj tumačim lik konobarice Cici, kroz koju su me zavoleli televizijski gledaoci. U toj emisiji pored pevača učestvuje nas sedam glumaca i na tim snimanjima koja nekad traju satima uvek je neizostavna dobra zabava, smeh i puno kreacije.

Šta sve trenutno radite i kakvi su vam dalji planovi?

– Trenutno spremam novi tv projekat, igram u dečijim predstavama, pozajmljujem glas našoj Maši, spremam novu, novogodišnju dečiju predstavu sa divnom glumačkom ekipom. Radim na tome da iznenadim, obradujem i pružim svoj maksimum  kako mojoj televizijskoj publici, tako i svim mališanima koji me prate preko ekrana ili u pozorištu.

Više o tome kako će Novi Sad izgledati u budućnosti

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share