Vesti Novi Sad

Novosađanima u Novoj godini važniji novac od ljubavi

Agencija za istraživanje tržišta i javnog mnjenja, Nina media Reserch, ovog meseca istraživala je gde će Novosađani dočekati Novu godinu i šta će poželeti svojim najbližima. U telefonskoj anketi učestvovalo je 1208 ispitanika na teritoriji Novog Sada, a istraživanje je sprovedeno od od 8.12. do 11.12.2015. Pogledajte rezultate.

Gde ćete dočekati Novu godinu?

Dobijeni su podaci da će 69% Novosađana novu 2016.godinu dočekati u krugu porodice. Privatne žurke su i ove godine popularne među Novosađanima, pa će njih 7,6% proslaviti novogodišnju noć na privatnim žurkama, u stanovima, kućama ili vikendicama. Klubovi, restorani i kafane ove godine za doček ugostiće 5,8% građana. Kofere će pakovati oko 4,6% Novosađana koji će za ovu priliku negde otputovati. Ima još uvek i onih neodlučnih, koji ne znaju gde će za doček. Njih je oko 5,5%, a na Trgu slobode okupiće se 3,3% naših sugrađana. Neki će u najluđoj noći morati da rade, i njih je 2,1%, a 2% Novosađana navodi da uopšte ne slavi novu godinu.

docek-nova-godina-2016-novi-sad-izvodjaci
© Aleksandar Milutinović

Poređenjem rezultata istog istraživanja koje je sprovedeno 2010. godine, primećuje se da je broj građana koji će dočekati ponoć u krugu porodice i kod kuće približno isti (70,5% 2010. godine) , dok se razlike uočavaju u padu broja onih koji će slaviti u restoranu, kafani, klubu (8.8% 2010. godine) i Novosađana koji planiraju proslavu na trgu (6,3% 2010. godine).

Šta ćete poželeti svojim najbližima?

Gde je Nova godina, tu su i novogodišnje želje, a ima li bolje želje od dobrog zdravlja? Upravo ovo poželela je ogromna većina Novosađana, njih 80,4%.

horoskop-mesec
Izvor: Pixabay ©

Pored zdravlja, najbližima ste poželeli i bolji standard, odnosno više novca, u 4,4% slučajeva, a ljubav kao novogodišnja želja pominje se samo u 3,3% slučajeva, dakle Novosađani su svojim bližnjima pre poželeli novac nego ljubav. Bolji i ispunjeniji život navelo je 2,4%, mir i stabilnost 1,3%, dok 0,5% svojim najbližima u 2016. želi odlazak iz Srbije.

Pogledajte frizuru i šminku za novogodišnju noć

 

 

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link