poklon-knjiga-naslovna
Izvor: wikimedia.org
Dogadjaji

Novosađani koji čitaju u gradskom prevozu dobijaju poklon

Građani koji od 31. avgusta do 3. septembra  budu čitali knjigu u javnom prevozu dobiće novu knjigu na poklon. Ovu akciju su pokrenuli  “Color Press Grupa” i JGSP “Novi Sad”.

– Sve koje naši volonteri na autobuskim stajalištima i u gradskom prevozu zateknu da čitaju knjigu dobijaju na poklon novu knjigu. U ovu akciju su se uključili svi izdavači koji učestvuju na konferenciji „BookTalk2015“ i oni su donirali svoje knjige – kaže PR konferencije Jelena Savić.

knjiga-poklon-gsp

Cilj poklanjanja knjiga je da građane motivišu na čitanje knjiga u javnom prevuzu.

– Kad se vozim devetkom često vidim osnovce kako čitaju knjige u autobusu, uglavnom lektire, a mislim da će zbog ove akcije više ljudi to početi da radi – kaže studentkinja Miljana Kankaraš.

Ovu akciju “Color Press” Grupa je pokrenula povodom regionalne književne konferencije „BookTalk2015“ koju organizuje od 3. do 5. septembra u Novom Sadu. Oni će okupiti pisce, prevodioce, novinare, izdavače i čitaoce iz celog regiona. Konferencija će biti na više različitih lokacija u Novom Sadu i na Fruškoj gori: Andrevlje, Galerija Matice Srpske, Spomen Zbirka Pavla Beljanskog, dvorac „Eđšeg“ i vinarija „Deurić“.

Među učesnicima panela i moderatorima potvrđena su mnoga atraktivna imena: Olja Bećković, Olja Kovačević, Gorislav Papić, Aleksandar Gatalica, Laslo Vegel, Svetlana Slapšak, Balša Brković, Dejan Papić, Jelena Trivan, Muharem Bazdulj, Igor Marojević, Vlaho Bogišić, Biljana Srbljanović, Teofil Pančić, Veran Matić, Marko Vidojković, Balša Brković, Marina Krleža, Denis Kuljiš, Žarko Jokanović, Laslo Blašković i mnogi drugi.

Marina Mandadžić

 

 

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share