Radionice

Novogodišnji maskenbal sa Direrom

Povodom gostujuće izložbe Istočnoslovačkog muzeja iz Košica Albreht Direr i njegovi savremenici ‒ Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I u novembru i decembru 2015. godine u Galeriji Matice srpske je realizovan ciklus kreativnih radionica za decu pod nazivom Majstori davnih vremena. Mališani su posmatrali i proučavali izložena dela tragajući za simbolima, potpisima umetnika i fantastičnim stvorenjima koja su na njima prikazana. Upoznali su se sa tehnikom grafike, a kroz priče o Albrehtu Direru i njegovim savremenicima dočarano je vreme kada su oni stvarali.

Druženje na kreativnim radionicama subotom u ovoj godini, i druženje sa Albrehtom Direrom završićemo Novogodišnjim maskenbalom sa Direrom u subotu, 26. decembra оd 11.00 dо 12.30h. U veseloj, prazničnoj atmosferi mališani će se maskirati u svoje omiljene junake i učestvovati u renesansnoj zabavi kod Direra. Zajedno ćemo zaplesati dvorske renesanse igre i isprobati novogodišnju trpezu! Na kraju druženja mališani će zamisliti novogodišnju želju koju će ispisati ili nacrtati i ostaviti je ispod jelke u Dečjoj sobi.

U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Ulaz na Novogodišnji maskenbal sa Direrom je besplatan.

Za više informacija možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 0214899014 i Jeleni Ognjanović na 0214899018 ili na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

S

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš